Kultúra » Multimédia

Idén is udvarhelyi filmes nyerte a Lakitelki Filmszemle fődíját

A különdíjak után Szabó Attila idén elhozta a dokumentumfilm-fesztivál fődíját is - az Egy isten, két nemzet lett a nyerő. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Te is lehetsz Kolja

Nem kisembernek való vidék

Avagy hogyan legyünk korunk áldozatává. Az alaphelyzet...
pororoca

Román filmet nézhetsz meg a moziban

A torlóár (Pororoca) című filmet pénteken este...
Avatar

Mozizz a könyvtárban!

Még ha láttad is, 3D-ben igazi ínyencségnek számít...

lakitelekifilmszemle
A fesztivál díjazottjai és résztvevői
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 18., 14:31
0 hozzászólás. 

A tizenhatodik Lakiteleki Filmszemlén összesen 21 alkotás versengett a krónika, korkép, művelődés, portré, fikciós műsorok és 1956 emlékezete kategóriákban, az előzsűri ezeket 84 film közül választotta ki.

Szabó Attila, az Aves Media munkatársa az Egy Isten, két nemzet című filmje kapta a fődíjat, vagyis a Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere NKA-s keretéből felajánlott egymillió forintos díját. A filmet vetítette már a Duna World, Szabó Attilával készült interjúnkat itt lehet elolvasni.

Az idei Lakitelki Filmszemlén két másik, megyénkbeli filmest is díjaztak: Daczó Dénes Negyedszázad negyedéve című alkotása kapta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának különdíját, Becze Zoltán filmjét, a Székely olimpiai bajnokokat szintén különdíjaban részesítették. Tavaly egy Kolozsváron élő, de udvarhelyi filmes, Csibi László nyerte a fődíjat Édes Erdély, itt voltunk című filmjével.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."