Kultúra » Kiállítás

A múlt jelenét nézheted meg

Tizenöt év válogatott művei mutatják be a székelyföldi települések emberének mindennapjait.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Az Udvarhely Táncműhely igazgatója is a fellépők között lesz

Orbán Balázs nyomdokán a Gyimesek vidékén

Fotókiállítás-megnyitó Székelyudvarhelyen.
Bomherkiallitas08

Ilyen még sosem történt Udvarhelyen

Negyvenen hatoltak be egy központi lakásba a fiatal...
haaz egyazisten

Az udvarhelyi múzeumban egy az Isten

Legújabb kiállításával a 450 éves Magyar Unitárius...

sztokkkiallitas
Kiállítás nyílik, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SAJTÓKÖZLEMÉNY
2017. szeptember 04., 11:33
0 hozzászólás. 

Az elmúlt tizenöt évben megszervezett udvarhelyszéki dokumentarista jellegű fotótáborok válogatott anyagából nézhetsz meg egy tárlatot a Haáz Rezső Múzeum székhelyén, a Haberstumpf-villában. A másfél évtized képesszenciája című fotókiállítást szeptember 7-én, csütörtökön 17 órától nyitják meg.

Az évente más-más tájegységben megszervezett dokumentarista fotótáborok elsődleges célja a még meglévő, a múltat idéző épített örökség, használati tárgyak, motívumok, mesterségek, élethelyzetek, a tájban élő ember ünnep- és hétköznapjainak, a változó és tünékeny emberi arcok, a táj szépségeinek megörökítése a fotográfia eszközeinek segítségével, ám ugyanakkor a jelenkor ízlésvilága, vívmányai is lencsevégre kerülnek.

Hargita megye községeinek képi ábrázolásáról van szó, az épület- és szociofotóktól a portrékig, táj- és tárgyfotókig számtalan műfaj, téma fellelhető a felvételeken. A huszonegyedik század eleji székelyföldi települések jelenének, illetve a jelenbe még átmentett múltjának megörökítései ezek a felvételek, amelyeket Balázs Ödön, a Forrásközpont fotográfusa válogatott erre az alkalomra. A kiállított negyven nagyméretű kép a környékbeli települések 21. század eleji valóságát, a mindennapok hangulatát mutatják be.

A tárlatmegnyitón köszöntőbeszédet mond Miklós Zoltán múzeumigazgató és Lőrincz Ildikó, a Forrásközpont igazgatója. A kiállítást Róth András Lajos nyitja meg, a székelyudvarhelyi Tudományos Könyvtár őre. Népdalokat énekel Fábián Katalin, az udvarhelyszéki népdalvetélkedők egyik nyertese. A kiállítás egy hónapon át látogatható naponta 9 és 18 óra között.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."