Kultúra » Kiállítás

Jégkorszaki állatok jönnek a múzeumba

Az állatokon kívül természetesen képek, ereklyék és sok minden más várja a látogatókat.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Szinte-Gabor Szekely-Nemzeti-Muzeum

Vendégkiállítás nyílik a múzeumban

Néprajzi kiállítás lesz a Haáz Rezső Múzeumban,...
Pulzus1

Nézd, mit találtunk a Spanyár-ház udvarán!

Akár élőben is megcsodálhatod a leleteket, amelyeket...
weores

Weöres Sándor költészetében merülhetsz el

Interaktív tárlatot nyit meg a múzeum, ami a 104 éve...

jegkorszakkiallitas
Természettudományi kiállítással is előrukkol az intézmény
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. január 31., 14:40
0 hozzászólás. 

A Haáz Rezső Múzeumban jelenleg a Kallós Zoltán néprajzkutató életművét bemutató, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúráról szóló kiállítást lehet megnézni. Előbbi április, utóbbi március elején zárul, s ebben a két hónapban már egy-egy új kiállítással rukkol elő a múzeum.

Március 15-án nyitják meg az Erdélyi panorámaként ismert körképről szóló kiállítást – ez egy monumentális, nagyon igényes történelmi kiállítás lesz, a kép darabjai Bem József szülővárosának, Tarnównak a múzeumából hozzák Székelyudvarhelyre.

Nemcsak a gyerekek, de ők nagyon fognak örülni a Jégkorszak kiállításnak, ami áprilisban nyílik majd és két hónapig lesz látogatható. Nyáron a Petőfi Irodalmi Múzeumnak a Weöres Sándorról szóló monumentális kiállítása nyílik majd meg, de ezalatt lesz egy első világháborús sztereofotókat bemutató tárlat is, a fényképek mellett első világháborús tárgyakat is megnézhet a közönség.

Akárcsak a márciusi, az őszi kiállítás is az 1848-49-es szabadságharchoz kapcsolódik: október 6-án, az aradi vértanúk napján az Aradi Múzeummal közösen nyitják meg azt a kiállítás, amit a vértanúk ereklyéiből és más relikviákból hoznak tető alá.

A Kossuth utcai képtárban idén nyolc képzőművészeti kiállítás lesz, a Grund már megnyílt, de lesz a Termés és a Pulzus néven ismert csoportos kiállítás is, illetve egyéni tárlatokat is beterveztek.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."