Kultúra » Kiállítás

Jégkorszaki állatok jönnek a múzeumba

Az állatokon kívül természetesen képek, ereklyék és sok minden más várja a látogatókat.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Egyed Ufó Zoltán

Ennyi tátott gyermekszájat még nem látott Haáz Rezső

Két rekord is megdőlt szombat este a múzeumban, a...
PallLajos

Tudod, ki volt Páll Lajos?

A csütörtökön nyíló kiállításból megtudhatod és...
szerzetesekasztalanal

Tessék, csak tessék!

Mi közük a szerzeteseknek a gasztronómiához? Több mint...

jegkorszakkiallitas
Természettudományi kiállítással is előrukkol az intézmény
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. január 31., 14:40
0 hozzászólás. 

A Haáz Rezső Múzeumban jelenleg a Kallós Zoltán néprajzkutató életművét bemutató, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúráról szóló kiállítást lehet megnézni. Előbbi április, utóbbi március elején zárul, s ebben a két hónapban már egy-egy új kiállítással rukkol elő a múzeum.

Március 15-án nyitják meg az Erdélyi panorámaként ismert körképről szóló kiállítást – ez egy monumentális, nagyon igényes történelmi kiállítás lesz, a kép darabjai Bem József szülővárosának, Tarnównak a múzeumából hozzák Székelyudvarhelyre.

Nemcsak a gyerekek, de ők nagyon fognak örülni a Jégkorszak kiállításnak, ami áprilisban nyílik majd és két hónapig lesz látogatható. Nyáron a Petőfi Irodalmi Múzeumnak a Weöres Sándorról szóló monumentális kiállítása nyílik majd meg, de ezalatt lesz egy első világháborús sztereofotókat bemutató tárlat is, a fényképek mellett első világháborús tárgyakat is megnézhet a közönség.

Akárcsak a márciusi, az őszi kiállítás is az 1848-49-es szabadságharchoz kapcsolódik: október 6-án, az aradi vértanúk napján az Aradi Múzeummal közösen nyitják meg azt a kiállítás, amit a vértanúk ereklyéiből és más relikviákból hoznak tető alá.

A Kossuth utcai képtárban idén nyolc képzőművészeti kiállítás lesz, a Grund már megnyílt, de lesz a Termés és a Pulzus néven ismert csoportos kiállítás is, illetve egyéni tárlatokat is beterveztek.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."