Kultúra » Kiállítás

Ha szépet akarsz látni, menj a múzeumba!

A herendi porcelán minden szépségét láthatod. 600 darab tárgy 110 millió forint értékben, kizárólag kézzel készítve.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Petofi

Petőfiről lesz kiállítás a Képtárban

Egy hónapig tekinthető meg a Petőfi a kortárs vizuális...
MajorBarna

Az oszlopos teremben nézheted meg Major Barna képeit

A fiatal képzőművész munkái a Művelődési Házban...
szarhegy

A szárhegyi művésztelep alkotásaiból lesz kiállítás

Kedden a képtárban lesz a megnyitó, 32 művész...

herendi4
Fotó: Katona Zoltán
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 11., 12:12
0 hozzászólás. 

Ma délelőtt még bele lehetett botlani (de ezt senki nem tette!) a Herendi Porcelánmanufaktúra remekműveibe a kiállítótermekben, de szerda délutánra minden a helyére kerül és az idén új székhelyre költözött múzeum egyik legnívósabb kiállítását látogathatjuk a következő hetekben.

herendi2

A múzeum és a porcelánmanufaktúra munkatársai még javában dolgoznak a kiállításon, de Magyarósi Zoltán porcelánfestő egy néhány perces bemutatót is tartott a mesterségéből – ez látható lesz a kiállításmegnyitón is. Elhangzott az is, hogy Herenden jelenleg 450-en dolgoznak, ebből 350-en porcelánfestők, ennek a „java", mintegy huszan ún. képfestők.

herendi1

„Olyan hungarikumot mutatunk be, ami nemzeti érték" – hangsúlyozta Miklós Zoltán múzeumigazgató.

Az Elegancia, hungarikum: Herend címet viselő kiállítás kizárólag kézzel készült porcelán-dísztárgyakat, terítékeket, figurákat, edényeket, képlapokat tartalmaz – Krámlik Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. PR-menedzsere avatott be a részletekbe. Hatszáz tárgy lesz kiállítva, mindez 110 millió forintot ér.

herendi3

A legértékesebbek az egykori Haberstumpf-villa hálószobájában lesznek kiállítva, és bemutatják a manufaktúra fejlődéstörténetét is. Nem mellékesen meg lehet tekinteni a Szent Korona porcelánból készült mását is, ami a tárlat egyik legértékesebb darabja.

Az Elegancia, hungarikum: Herend című kiállítást szerdán, október 12-én 18 órától nyitják meg a Haáz Rezső Múzeum új épületében, a Haberstumpf villában. Beszédet mond Dr. Zsigmond Barna Pál, a Magyar Köztársaság csíkszeredai főkonzulja, valamint Gálfi Árpád polgármester, a kiállítást Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója nyitja meg, közreműködik a Quartetto vonósnégyes.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."