Kultúra » Irodalom

Olvasd Tomcsát hangosan

Még két napig lehet jelentkezni a hangos felolvasásra, aztán elkészül az első, kollektív Tomcsa-hangoskönyv.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
uh-arnika-meszoly-polcz-finczi

A bilincs a szabadság legyen kulso

Két ember magánlevelezésébe bekukkantani különleges...
MuszkaS5

Kiderült, hogy ki teremtette Sanyi bát!

Jó-jó, Muszka Sanyi, ez eddig világos. De tovább is...
ZsidoF1

Te, gyermök, te ugye nem láttál sömmit!

Igen, így „körösztúriasan". Ez Zsidó Ferenc íróval...

Tomcsa Sándor
Hangoskönyvben rögzítik az író novelláit.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. május 21., 15:59
0 hozzászólás. 

A Tomcsa Sándor novelláiból összeállított hangoskönyv ötlete Szabó Károly könyvtárigazgató fejéből pattant ki, a felhívást az örömolvasásra tavaly, az augusztus 2-i Nyitott Könyvek éjszakáján verték nagydobra.

A kezdeményezés nem maradt parlagon: az azóta eltelt közel egy esztendőben sokan tértek be a Városi Könyvtárba és olvastak fel egy, számukra kedves vagy éppen a szervezők által kiválasztott Tomcsa-írást. A felolvasók közt voltak színészek és „amatőrök" – mindnyájuk hangját rögzítették – ezekből a hangfelvételekből készül el az első Tomcsa-hangoskönyv.

„A felolvasás teljesen önszerveződő, emberek kerestek, keresnek meg, hogy jönnének felolvasni, annak ellenére, hogy az előadók nem kapnak, fizetést, honoráriumot" – újságolta portálunknak Szabó. Azt is megtudtuk, hogy a hangoskönyv produkciós költségeit a könyvtár abból a 2 ezer lejből finanszírozza, amelyet az önkormányzattól kapott a városnapi programokra, illetve, hogy a bemutatót május 29-én 18 órától a könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén tartják.

A kollektív felolvasás lassan révbe ér: a tékában május 23-ig, azaz csütörtökig még szívesen várják azokat, akik csatlakoznak a Tomcsa-felolvasók önkéntes „kollektívájához".0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."