Kultúra » Alter

A női szorongásokról és a függőségekről

Erről szól Karafiáth Orsolya új regénye, amit elhoz a Mokkába is. Könyvbemutató, vetítés, kiállítás, koncert, minden lesz.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek

Hagyományos tojásfestés lesz múzeumban

Tojásfestésre hív a múzeum, berzselj...
Forradalom1848

Ünnepi kocsmakvízre hívják a sulisokat

A Mokka Kávéházban tornáztathatják meg agyukat a...
nyary4

A szerethető, vér nélküli forradalom emlékezete

Petőfi nem szavalt a múzeum lépcsőjén, s a...

Karafiath
Karafiáth Orsolya, fotó: agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. április 11., 10:34
0 hozzászólás. 

Udvarhelyre látogat Karafiáth Orsolya, akit formabontó, néha lázadó, meg- és kimondó, tabukat feszegető, a könnyű regényektől eltérő írásairól ismerhetünk, és akinek 2017 őszén jelent meg negyedik regénye Szirén címmel.

Ebben az alkoholról, a szer függéséről ír, a regény főszereplője Anna, egy tehetséges kislány, aki nehéz családi körülmények között nő fel. A könyv feltár egy három generációs történetet, amelyben láthatjuk, hogy a nők hogyan cipelik nemzedékeken át a terheket, szorongásokat és függőségeket.

Erdélyi körútján, a magyar költészet napja alkalmából ismerhetjük meg a fent említett regényéhez alkotott Fúj című előadását. Hozzánk csütörtökön, a szerdai kolozsvári bemutató után látogat az írónő és művész barátai.

Az előadás, amelyben kisebb zenei kísérettel működik közre a Kovács Tamás „Tobzi" ütőhangszeressel kiegészült Four Bones Quartet, nagy sikernek örvendett tavaly októberben a Margó Kortárs Irodalmi Fesztiválon, Budapesten. A Szirénhez készült egy fotósorozat is, ahol életre kelnek a könyv szereplői, melyek Karafiáth személyében öltenek alakot. Az előadás ideje alatt elhangzanak versek, regény részletek, a négy harsonás mellet elmaradhatatlan lesz a vetítés.

Az udvarhelyi bemutatót április 12-én, csütörtökön este 19 órától lehet megnézni Székelyudvarhelyen, a Mokka Kávéházban. A G. Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet által szervezett előadásra a belépés díjtalan.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."