Kultúra » Alter

Ünnepi kocsmakvízre hívják a sulisokat

A Mokka Kávéházban tornáztathatják meg agyukat a diákok, és értékes nyereményekkel térhetnek haza.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
heureka06

LEGO-rajongók, figyelem!

Szombaton egész nap Múzeumok Éjszakája lesz! Lesz itt...
CaptainFantastic

Apának lenni ilyen is, olyan is

Ahány férfi, annyi apaféle, s ahány apaféle, annyi...
Hétvégére besűrűsödnek a dolgok

Mileszitt #8

Vannak, akik nagyot mulattak hétvégén a városnapokon,...

Forradalom1848
Kocsmakvíz lesz, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. március 14., 12:18
0 hozzászólás. 

Megeleveníti a márciusi ifjak hangulatát a Mokka Kávéház felső termében március 15-én, este 7 órától Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács. Egy kocsmakvíz keretében középiskolásokból álló csapatok mérhetik össze tudásukat az 1848-as forradalomról.

Lesznek interaktív, kreativitást igénylő feladatok is, de az alapvető történelmi tudásra is szükségük lesz a bátor fiataloknak. Egy csapatnak minimum 3 személyből kell állnia és maximum 5 tagja lehet. A diákok március 14-én éjfélig jelentkezhetnek a megmérettetésre ide kattintva.

A versenyre jelentkező diákok kapnak egy UIET és Hodgyai Tamás történész által összeállított segédanyagot, amelyből készülhetnek a csütörtöki kvízre.

A kvíz célja, hogy a fiatalok foglalkozzanak a témával, új információkat szerezzenek és szabadon osszák meg véleményüket a témával kapcsolatosan. Több típusú kérdésekre lehet számítani: hangfelismerés, képasszociáció, versírás, részletfelismerés.

A diákok tudását Hodgyai Tamás történész, Bíró Barna Botond, Hargita megye tanácsának alelnöke, Varga Zsuzsa, nemzetközi kapcsolatok szakértője és a TUDÁSZ verseny győztes csapatának egy tagja fogja elbírálni.

Az agytorna mellett a csapatok értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak, hiszen a nyertes wellness és múzeum belépővel tér haza, illetve különböző utalványokkal.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."