Kultúra » Alter

Még a románok is szerették a Legendárium Karnevált

Többezer látogató fordult meg a várban, akik nemcsak Baricz Gergőnek tapsolhattak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Nincs pihenés, lájkolgatás, csak otthonról kimoccanás!

MI-LESZ-ITT?

5+1 esemény a városodból minden héten, amire mi tuti...
Karafiath

A női szorongásokról és a függőségekről

Erről szól Karafiáth Orsolya új regénye, amit elhoz a...

Hagyományos tojásfestés lesz múzeumban

Tojásfestésre hív a múzeum, berzselj...

legendarium
Fotó: Barcsa István
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. május 30., 12:53
0 hozzászólás. 

A Korondi Szakközépiskola első osztálya, valamint a Székelyszáldobosi Általános Iskola csapati nyerték a Székelyföldi Legendárium első ízben megtartott Karneváljának színjátszó-fődíját – a kisdiákok településeik mondáit dramatizálták és adták elő a vasárnapi rendezvényen. Több mint négyszáz diák és kísérőik vettek részt a Székelytámadt várban megtartott rendezvényen, ami vasárnap délután „kimozdult" a városközpontba is: a jelmezekbe öltözött kisdiákok Székelyudvarhely főterén vonultak át, bémészkodásra késztetve a vasárnap délután sétáló udvarhelyieket.

Összesen huszonöt csapat vetélkedett, illetve vonult fel, a felvonulás mellett a pénteken megnyílt makettpark bizonyult a legnépszerűbbnek – az erdélyi épületeket, templomokat, vártemplomokat bemutató Mini Erdély park szinte végig tele volt érdeklődőkkel, ottjártunkkor több román anyanyelvű turista is szemlélte az épületmaketteket.

A vár, valamint az iskola belső udvarán felállított színpadon nemcsak az apró színjátszók léptek fel, hanem kora délután Baricz Gergő, zárásként pedig az Evilági zenekar is koncertezett. Hangulatos és érdekes bemutatót tartottak az Arany Griff Rend tagjai is, a rendezvény viszont talán azzal lophatta be legjobban magát az udvarhelyiek szívébe, hogy ennyi lelkes kisgyereket gyűjtött össze egy helyre s a kis színjátszók értékes produkciókat mutattak be.

A Székelyföldi Legendárium csapata jövőre is megszervezi a karnevált.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."