Kultúra » Alter

Oláh Sándor kötetét mutatják be a képtárban

A Kényszerek-Tanúságtevők című kötet életpályákat mutat be, a képtárban beszélgetnek róla.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Hashtag mozdulj!

Mileszitt #5

Toszkána, vállalatvezetés, dzsessz, biodinamikus...
Moccanj.

Mileszitt #4

Lesz szuper filmklub, vagyonmérleg, erényövek, Haydn,...

Mileszitt #3

Van prömier, irodalom, repp, vásár, diáknapok és...

OlahSandor
Oláh Sándor társadalomkutató. Fotó: Maszol.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 01., 18:23
0 hozzászólás. 

A Haáz Rezső Múzeum március 3-án, csütörtökön 17 órakor tartja Oláh Sándor társadalomkutató kötetének bemutatóját a múzeum képtárában. A kötetet a csíkszeredai Molnár Vilmos ismerteti.

A Pro Print Könyvkiadónál megjelent kötet huszadik századi élettörténeteket gyűjt egybe. „Ebben a könyvben néhány olyan egyéni történetet idézünk fel, amelyek a század társadalmi változásainak sodrában formálódtak, külső hatalmi kényszerek és egyéni döntések metszéspontjain, falusi és városi környezetben, földművesek, kisiparosok, munkások és értelmiségiek életútján. E történetekben a mindenkori hatalom és az ennek alávetett egyén változó viszonyának talán típusos, társadalmi léptékben számottevő érvényességű változatait ismerheti fel az olvasó.

Emberek, embercsoportok sorsát nyomon követve feltárul a múlt, mint tapasztalatok és magatartások, terek és idők sokfélesége, amelyekben az egyes életpályák elhelyezkednek. Fontosnak tartottuk mások – írók, történészek – értelmezéseit,tapasztalatait is párhuzamba állítani saját látleleteinkkel" - írja a szerző a könyv előszavában.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."