Itthon » Társadalom

Falopás helyett - teremtésvédelem

Melyiket könnyebb: elültetni vagy kivágni? Ez lehet sohasem derül ki, mert ritkán ülteti az a fát, aki kivágja. Kétezer facsemetét ültettek el.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Ezeket a képriportokat lőttük idén fotó: Egyed Ufó Zoltán

Szentegyháza, medvetámadások, Borboly bögye, cekendi kóla

Nem feledted el, ugye?
fotó: Csedő Attila

Az ünnepek között is csúszhatsz

Kattints és nézd meg, mikor lesz zárva a...
bubumano

Jóllakhatunk az udvarhelyi értékekkel

A híres Ferenczy-féle bárányflekken és a Varga mézes...

Forrás: UEKE
Forrás: UEKE
szerkesztoÍRTA: KOMSA ANDREA KATALIN
2017. március 27., 15:29
0 hozzászólás. 

A sok falopás és erdőirtás után felüdülés olyan emberekről hallani, akik szombatjukat önkéntesen és örömmel feláldozva, csákányt ragadnak és facsemetéket ültetnek. Pár napja mégis ez történt Ivóban a Súgó patak melletti foghíjas erdőrészeken.

A faültetési akció ötletgazdája Fodor György erdészmérnök, aki megszólította az udvarhelyi természetjárók legügyesebb csoportját, ha már bakanccsal rendszeresen felszántják hazánk tájait, akkor az ekés nyomaikba egy-egy facsemetét is ültessenek.

Mondjuk, ha már a természet felszántásáról van szó, logikusabb és gyorsabb megoldás lett volna a quados, krosszmotoros és offroados természetjárókat felkérni, de Gyuri bácsi mégis így döntött.

A facsemetéket a Zetelaki Közbirtokosság biztosította és az udvarhelyi faültetőket a Transptur busztársaság szállította ingyenesen a helyszínre.

A faültetés nem a szombati naphoz méltó lustizós időpontban kezdődött, így volt lehetséges, hogy naplementéig a 26 zöldszívű szimpatizáns 2000 darab lucfenyőt elültessen.

De anélkül, hogy ők tudtak volna róla, a teremtésvédelmi nap hőseivé váltak. A faültetéssel párhuzamosan ugyanis, március 25-ét, az egri érsek Teremtésvédelmi Nappá nyilvánította.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."