Itthon » Társadalom

Havasak az utak Hargita megyében

Téli körülmények között zajlik a közlekedés, fennakadásokat egyelőre nem jeleztek.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
utkarbantartasiszerzodesek01ufo

Kinek az anyukája csuklik amikor a havas utakat szidod?

Közel 3 millió lej közpénzt pazarolna a megye a...
A szerző fotói

Mici la Odorhei: mustár van, esemény nincs

Különösen jól sikerült az ünnepi miccs az áruház...
00-erna-kikepnek

Nekem a vízben a helyem

Veress Erna olyan, mint bárki az ő korában. Sportol,...

hokotro
Egyelőre nincs fennakadás. Fotó: agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 06., 10:50
0 hozzászólás. 

Hargita megyében télies körülmények között folyik a közlekedés, az utakat hókotrókkal tisztítják, de nem jeleztek fennakadásokat – közölte Adrian Pănescu prefektusi kabinetfőnök.

Tájékoztatása szerint a Parajdot Csíkszeredával összekötő DN 13A, a Gyergyószentmiklóst Parajddal összekötő DN 13B és a Gyergyószentmiklóst Gyilkostóval összekötő DN 12C országutakon mintegy 3 centiméteres a hóréteg. Az utakon 42 hóeltakarító gép dolgozik, 150 tonna sót szórtak le az utóbbi néhány órában.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője közölte, az általában szolgálatot teljesítő állományon felüli létszámú rendőrt mozgósítottak, főként azokban a régiókban, amelyek erős szélnek és nagy havazásnak vannak kitéve.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei készenléti felügyelőség szóvivője ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy egy csapatot a hóvihar sújtotta Giurgiu megyébe küldtek.

ut balazs-lehel

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó nevű Facebook csoportban havas, de többnyire járható útszakaszokról töltöttek fel fotókat az elmúlt órákban a felhasználók. Ez a kép a Székelyudvarhely- Székelykeresztúr- Újszékely közötti útszakaszon készült.

Az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) tájékoztatása szerint vörös jelzésű hóviharriadó van érvényben péntek 13 óráig Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița és Călărași megyében.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."