Itthon » Társadalom

Ökörszivet is vehetsz

Téli hangulat van a piacon, mindent megtalálsz az ünnepi előkészülethez és a disznóvágáshoz.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Korlátozzák a látogatást | A szerző felvélei

Ne gázoljon bokáig zsebkendőben!

Napról napra nő az influenzavírus halálos áldozatainak...
Fotó: Dávid Anna Júlia

Azok a fránya gödrök!

Most, hogy lassacskán vége a télnek, egyre több...
kukadontogetes01matyo

Keresik a kukadöntögetőt. Te láttad?

Vasárnap reggel vagy délelőtt valakik hét kukát...

Piac
Szakács Piroska néni, Fotók: Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. november 22., 13:31
0 hozzászólás. 

Népes volt a piac kedd reggel Székelyudvarhelyen, az árusok roskadásig rakták az asztalokat minden földi jóval. A kínálat nagyon novemberi, de nem szürke! Több helyen virít a sütőtök, piroslik az alma, de van még késői saláta és spenót is.

A helyi termelők többféle árut hoztak, az őszi betakarítás után hagymát, sárgarépát, céklát kínálnak a legtöbben. A murok és a hagyma átlagban 2-3 lej/kg-os áron kapható.

piac6

Az alma és a dióbél is sztárok a piacon, lehet készülni az ünnepi sütésre. Az almát 2 lejtől 3,5 lejig terjedő áron kínálják fajtától függően. A dióbél pedig 30-40 lej kilogrammonként. A moldvai az olcsóbb, a boldogfalvi a kicsit szebb, de drágább fajta.

A sok zöldség és gyümölcs között megbújva szörpöket, tojásokat és még házi laskát is lehet találni. Több helyen szárított teafüvet árulnak a hideg napokra, illetve homoktövis őrleményt, ami kiváló C-vitamin forrás.

piac7

Szakács Etelka Nagygalambfalváról galagonyát is hozott. Azt mondja: a teája a magas vérnyomás kezelésére jó.

Arad mellől paprikát és fokhagymát hozott Kiss Margit, hogy legyen, amit használni disznóvágáskor – mondja. Érdemes kihasználni, hogy itt árul most, mert idén már valószínűleg nem utazik ilyen messzire vásárba.

piac

Most is többen érkeztek Maros megyéből, Jobbágytelkéről például ökörszív paradicsomot hoztak eladásra. A termelők szerint a jellegzetes hosszúkás alakú paradicsom zamatosabb, mint a boltban kapható kerek „műanyag".

IMG 0211

A Nyárádmentéről szép sárga sütőtököt, fokhagymát és spenótot hoztak. Kovászna megyéből zsákszám érkezett a káposzta, 1 lej 50 banit kérnek egy kilóért. Lehet kapni még: házi szappant 3 lejért, szalonnát, fonott kosarat, és rongyszőnyeget.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."