Itthon » Társadalom

Állati akció a székely sörgyártónál

Enyhén szólva ironikus az igaziként hirdetett székely sör legújabb nyereményakciója.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
biciklis

A polgármester is veled majálisozik

Egy bringával mész, kettővel jössz haza. Mi az?...
Ez a felirat fogadja a Lidl vásárlóit fotó: Soós Róbert

Lebontják a Lidl-t

Április 23-a az év legszomorúbb napja...
ujjatekok4

Nekifutottak az új játékoknak

Olyan játékokat kapott a városi bölcsőde, ami a...

A székely bácsis akció leírása egyelőre csak románul elérhető
A székely bácsis akció leírása egyelőre csak románul elérhető
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 16., 13:14
1 hozzászólás. 

A csíki manufaktúra nyereményakciójában összesen ezer élő állatot nyerhetnek a szerencsés fogyasztók. Ez eddig szép, jó és nagyon-nagyon székely. Csakhogy míg a plakáton csupa ügyes, a székelységet sztereotipikusan ábrázoló figurát találunk, és a játékfelhívás is magyarul szerepel rajta, a játék szabályzatát egyelőre csak román nyelven érhetik el a kíváncsiskodók.

A történethez hozzátartozik, hogy a helyi jellegével és a székely termékek mindenekfelettiségével tüntető gyártó honlapja – ha nem csak a szabályzatra vagyunk kíváncsiak, hanem körül is néznénk a felületen – az előbbihez hasonló, szintén eredeti székely nyelven írt „Coming soon..." szöveget hozza elő. Már csak az a kérdés, a megnyerhető állatok milyen nyelven bégetnek, nyerítenek vagy kukorékolnak.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blazsek
2016-02-16 20:15:30
Nem jó, ha "gügye" - (Székely)földhözragadt - kampányokat gyártanak. Persze, hacsak nem az a szándékuk, hogy soha ne lépjenek annak határain túlra. Ötletnek nem a legjobb ez az állatosdi. Nekem a helyi üzletek, üzletláncok, vásárok malacot-bárányt-nyulat satöbbit sorsoló akcióira hajaz. Túlságosan is. Ez meg nem túl eredeti, akárcsak a medvés reklám. Ettől az akciótól inkább azt érzem, hogy beszippant a vásári forgatag kínai giccses, mézeskalácsos, miccssütős hangulata és nem azt, hogy különleges vagyok, mert helyit iszom. És nem azt, hogy a gyártó szeretné, hogy különlegesnek érezzem magam. (Pedig a Mézessel az ellenkezőjét célozza meg!) Túl a félkész honlapon vagy szabályzaton javasolnám, hogy konzultáljanak a fogyasztókkal! Vonjanak be a a döntéselőkészítő- vagy vezető testületbe teljesen más szegmensből érkező friss szemeket, füleket. Nemegy külföldi cég teszi ugyanezt, sikerrel. Sok sikert a munkában!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."