Itthon » Politika

A testvérünk lesz Budapest

Tarlós István, Budapest főpolgármestere áldását adta, hogy Székelyudvarhely a főváros testvérvárosa legyen.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...
Antal Lóci vasárnap három olyan korábbi képet is posztolt, amin az elhunyt szenátorral együtt látható. Fotó: Antal Lóránt Facebook-oldala.

Antal Lóránt lesz Hargita megye szenátora

A fiatal politikus megerősítette, hogy ő veszi át Dr....

A leendő testvérvárosiak Udvarhelyen. Fotó: polgármesteri hivatal
A leendő testvérvárosiak Udvarhelyen. Fotó: polgármesteri hivatal
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 06., 10:52
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal sajtóközleménye nem tér ki arra, hogy milyen személyi feltételeknek kellett teljesülniük a két város testvérkapcsolatához, de szerintük az idei önkormányzati választásoknak köszönhető Tarlós közeledése.

A bimbódzó kapcsolat jegyében Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester Szász Jenő NSKI-elnök és Orbán Árpád alpolgármester társaságában Tarlós István főpolgármesterrel találkozott Budapesten, szeptember elsején. „A találkozón a felek abban állapodtak meg, hogy Budapest, a nemzet fővárosa és Székelyudvarhely, a székely főváros testvérvárosi szerződést kötnek” – áll a hivatal közleményében.

Budapest főpolgármestere szerint a testvérvárosi kapcsolat a nemzeti összetartozás szempontjából fontos, és ezáltal súlyos érzelmi, de akár gazdasági hiányt is pótolni lehet. „Székelyudvarhely számára óriási megtiszteltetés, hogy Budapest testvérvárosa lesz, és olyan exkluzív klubba nyer belépést, ahová – többek között – Peking, New York, Bécs, Berlin vagy Lisszabon is tartozik” – közölte a polgármesteri hivatal.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."