Itthon » Politika

Borboly Csíkszeredát igazgatná

Miután végigjárta a megyei tanács ranglétráját, Csíkszereda polgármestere lenne Borboly Csaba – jelentette be kedden a megyeelnök.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...
Antal Lóci vasárnap három olyan korábbi képet is posztolt, amin az elhunyt szenátorral együtt látható. Fotó: Antal Lóránt Facebook-oldala.

Antal Lóránt lesz Hargita megye szenátora

A fiatal politikus megerősítette, hogy ő veszi át Dr....

Borboly Csaba. Fotó: hargitamegye.ro
Borboly Csaba. Fotó: hargitamegye.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 08., 18:19
5 hozzászólás. 

A Hargita megyei tanács jelenlegi elnöke keddi sajtótájékoztatóján jelentette be szándékát, hogy indul az RMDSZ előválasztásán. Döntését azzal indokolta, hogy „nem maradhat Hargita megye központja gazdátlanul, új lendület kell Csíkszeredának" – írja a Székelyhon portál.

„Megyei tanácsosként kezdtem, majd alelnök és megyei tanácselnök is voltam" – emlékezett vissza Borboly a bejelentést követően. Hangsúlyozta, széles nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki, ezeket polgármesterként kamatoztatni tudja.

Kifejtette, ha Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda korábbi polgármestere újra indulna az előválasztásokon, ő visszalép a jelöltségtől. Ha azonban megválasztják polgármesternek, városvezetőként is rajta tartaná a szemét a megyei önkormányzaton. A megyei tanács további sorsára vonatkozó kérdésre kitérő választ adott.

A megyeelnök azt is közölte, lépéséről egyeztetett a csíkszéki RMDSZ-es polgármesterekkel és az RMDSZ vezetőségével, akik biztatták az előválasztáson való indulásra.

Az RMDSZ csíkszeredai előválasztására a jelentkezési határidő március 15-én délután három óra. Az állóurnás szavazást április 10-én tartják.5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zandirham
2016-03-08 20:56:02
Boccs, de kéne szólni a Székelyhonnak, hogy még a legprímább udvarhelyi polgárnak is "csak" életrajza van nem pedig "monográfiája"

A cikk címe: Kitüntetik a „legprímább” székelyudvarhelyi polgárokat

"A tizedik évfordulóra készített fényképes kiadvány tartalmazza mind az ötvenhárom Príma díjas monográfiáját, akik nem véletlenül lettek díjazottak, ..."

avatar
jutacs
2016-03-08 21:22:56
Ez a mókus nem tud meglenni főnöki szék nélkül.
Már ideje lenne leültetni
avatar
alikay
2016-03-09 02:19:33
Ez a muki kifasírozta Udvarhelyt ,most vajon mi jár a kisagyában??
avatar
alikay
2016-03-09 02:25:32
Ahogy elnézem a két keze ameddig lelóg, na ott lehet igazgatni ,de hagyja ki a szegényembereket a piszkos játékából , de azért nagyon remélem hogy az RMDSZ-ből egy árva lélek sem lépi át a fehérház ajtaját :)
avatar
persze
2016-03-09 08:30:32
valtozott a valasztasi torveny....fel hogy nem lesz megyetanacs elnok.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."