Itthon » Politika

Borboly Csíkszeredát igazgatná

Miután végigjárta a megyei tanács ranglétráját, Csíkszereda polgármestere lenne Borboly Csaba – jelentette be kedden a megyeelnök.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Tamás Réka, a MIÉRT ügyvezetője, fotók: Gál Előd

MIÉRT, Réka?

Antal Lóci után szombattól újabb udvarhelyi, ezúttal...

Ölvedi Zsolt lett az EMNP helyi elnöke

Új elnökséget választott az Erdélyi Magyar Néppárt...
verestoyazrmdszirodabanvalasztasokejjelen

Rájuk szavazott Udvarhely

Az RMDSZ mellett az albánokkal, olaszokkal és a...

Borboly Csaba. Fotó: hargitamegye.ro
Borboly Csaba. Fotó: hargitamegye.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 08., 18:19
5 hozzászólás. 

A Hargita megyei tanács jelenlegi elnöke keddi sajtótájékoztatóján jelentette be szándékát, hogy indul az RMDSZ előválasztásán. Döntését azzal indokolta, hogy „nem maradhat Hargita megye központja gazdátlanul, új lendület kell Csíkszeredának" – írja a Székelyhon portál.

„Megyei tanácsosként kezdtem, majd alelnök és megyei tanácselnök is voltam" – emlékezett vissza Borboly a bejelentést követően. Hangsúlyozta, széles nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki, ezeket polgármesterként kamatoztatni tudja.

Kifejtette, ha Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda korábbi polgármestere újra indulna az előválasztásokon, ő visszalép a jelöltségtől. Ha azonban megválasztják polgármesternek, városvezetőként is rajta tartaná a szemét a megyei önkormányzaton. A megyei tanács további sorsára vonatkozó kérdésre kitérő választ adott.

A megyeelnök azt is közölte, lépéséről egyeztetett a csíkszéki RMDSZ-es polgármesterekkel és az RMDSZ vezetőségével, akik biztatták az előválasztáson való indulásra.

Az RMDSZ csíkszeredai előválasztására a jelentkezési határidő március 15-én délután három óra. Az állóurnás szavazást április 10-én tartják.5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zandirham
2016-03-08 20:56:02
Boccs, de kéne szólni a Székelyhonnak, hogy még a legprímább udvarhelyi polgárnak is "csak" életrajza van nem pedig "monográfiája"

A cikk címe: Kitüntetik a „legprímább” székelyudvarhelyi polgárokat

"A tizedik évfordulóra készített fényképes kiadvány tartalmazza mind az ötvenhárom Príma díjas monográfiáját, akik nem véletlenül lettek díjazottak, ..."

avatar
jutacs
2016-03-08 21:22:56
Ez a mókus nem tud meglenni főnöki szék nélkül.
Már ideje lenne leültetni
avatar
alikay
2016-03-09 02:19:33
Ez a muki kifasírozta Udvarhelyt ,most vajon mi jár a kisagyában??
avatar
alikay
2016-03-09 02:25:32
Ahogy elnézem a két keze ameddig lelóg, na ott lehet igazgatni ,de hagyja ki a szegényembereket a piszkos játékából , de azért nagyon remélem hogy az RMDSZ-ből egy árva lélek sem lépi át a fehérház ajtaját :)
avatar
persze
2016-03-09 08:30:32
valtozott a valasztasi torveny....fel hogy nem lesz megyetanacs elnok.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."