Itthon » Oktatás

Hivatalosan is pénzt kapnak az oktatási intézmények

Szerződéseket írtak alá a városházán, Soltész Miklós államtitkár szerint ez a magyar állam kötelesége.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Kibédi-Nemes Ildikó két kislányával és tanítványával a játszóparkban címlapfotó: Ildikó facebook-oldala, fotók: Simó Veronika.

Mosolyogj, jobban fogsz tudni románul!

Az elemisek után most már az ötödikesek is a magyar...
Tanevnyito1706

Riadó, riadó, tanulásban ki a jó?

A kisebbek könnyeikkel küszködve és izgatottan, a...
fotók: Simó Veronika, Pál Edit Éva

Fényes nappal mulatnak

Edzőtáborát tartja a 25 éves Gereben Néptánccsoport...

Tamasi
50 millió forintot kap a gimi. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZELMÉNY
2017. március 15., 16:00
0 hozzászólás. 

A városháza Szent István-termében a március 15-i központi ünnepséget követően ünnepélyesen aláírták azokat a szerződéseket, amelyek a magyar kormány által biztosított, oktatási intézményeknek helyt adó, egyházi tulajdonban lévő ingatlanok felújítását célzó támogatásokat rögzítik.

Ezeket a magyar kormány részéről Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a kedvezményezettek részéről pedig dr. Holló László, az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatótanácsának az elnöke, Tőkés Zsolt, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatója, valamint Egyed Gábor máréfalvi római katolikus plébános írták alá.

A szerződések értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma 50 millió forinttal támogatja a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium, 20 millió forinttal a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium felújítási munkálatait, a Máréfalvi Római Katolikus Egyházközség pedig a máréfalvi multifunkcionális közösségi terem felújítására 22 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Soltész Miklós államtitkár kijelentette, hogy az Erdélyben működő egyházi iskolák támogatása kötelességük, hiszen csak a keresztény szellemiség jegyében maradhatunk meg egységes nemzetnek Európában.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."