Itthon » Oktatás

Népviseletben mentek a vásárba

Az aranyszőrű bárányt is magukkal vitték a Kipi-Kopi Napközi óvodásai.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
nyilasmisi

A hónap végéig jelentkezhetnek a tehetséges gyerekek

Meghosszabbították a Nyilas Misi ösztöndíjpályázat...
00-DSC 1016

Ilyen lesz az Orbán Balázs iskola tornaterme

Az iskola alsó sportpályára húzzák fel az új...
LatvanytervRef1

Nyugi, visszakerül Benedek Elek!

Csak nem az eddigi helyére. Teljesen felújítják és...

fotó: a napközi albuma
fotó: a napközi albuma
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. november 18., 11:32
0 hozzászólás. 

Az ősz gazdag nem csak termésekben, hanem ünnepekben is – különösen a Kipi-Kopi Napköziben. A Mihály-napi vásár, a szüreti mulatság, a Magyar Nyelv Napja mind-mind olyan alkalmak, amikor ünneplőbe öltöztetik a szívünket és ünneplőbe, népviseletbe öltöznek maguk is. Bár nem szőlőtermő vidék a miénk, mégis évente megünnepelik a szüretet nagycsoportosaikkal.

Jó alkalom ez arra, hogy gyerekek és felnőttek együtt, népviseletben végig vonuljanak óvodájuk udvarán, a helyi kultúrotthonban, a faluban.

kipikopioszivasar5

Az idén, kissé megkésve, szüret után – Márton nap előtt − hívogatták vásárba Kipi-Kopi-falva lakóit, az őszi vásárok hangulatát idéző IV. Én elmentem a vásárba... Kipi-Kopis óvodanap-családnap programjuk kapcsán.

November 10-én délelőtt az óvónők Az aranyszőrű bárány mesejátéka után a gyerekek mozgásos ügyességi játékokon krajcárokat gyűjthettek, melyeket délután mézeskalácsra, fakanálbábra, ujjbábra, kalárisra, illatzsákra, furulyára, pulikutyára, komondorra és marcipánbárányra válthattak.

A sok színes portékát délutánonként, az óvó nénikkel közösen szorgos kezű édesanyák és nagymamák készítették, az alapanyagok költségeit Hargita megye Tanácsa és a Kipikopi Neveljünk együtt! Egyesület közösen biztosította.

kipikopioszivasar1

A vásárt közös tánccal nyitották Osváth Ildikó néptáncoktató és párja vezetésével.

Hargita Megye Tanácsa támogatásával − az V. Élő örökségünk program keretében − ez évben is sikerült bővítenünk egyesületünk népviseleti készletét. Hálásan köszönjük! Így a kisebbek parasztruhába, a nagyok székely viseletbe öltözve rophatták a táncot, míg a lábuk el nem fáradt − számolt be röviden a programokról Karácsony Katalin óvónő, a Kipi Kopi Egyesület elnöke.

A vásári forgatag közben egy-egy vásári portékákkal ékesített gyümölcskosárral lepték meg az önkéntes futókat és köszönetet mondtak azoknak a támogatóknak is, akik az SZKA− Fuss neki! 2016 − szorgalmazásával az egyesület céljainak megvalósítását segítették.

A krajcárok elköltése után egy-egy mécsest meggyújtva emlékeztük Szent Mártonra, a segítőre, majd lámpással a kezünkben tértünk haza, hogy a hosszú téli estéken a szeretet lángja ragyogja be otthonainkat.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."