Itthon » Oktatás

Batyuval küldik el az iskolába indulókat

Páváztak a csigabigák, de még kézműveskalákát is tartottak. Tanév búcsúztató volt a Kipi-Kopiban.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
nyilasmisi

A hónap végéig jelentkezhetnek a tehetséges gyerekek

Meghosszabbították a Nyilas Misi ösztöndíjpályázat...
00-DSC 1016

Ilyen lesz az Orbán Balázs iskola tornaterme

Az iskola alsó sportpályára húzzák fel az új...
LatvanytervRef1

Nyugi, visszakerül Benedek Elek!

Csak nem az eddigi helyére. Teljesen felújítják és...

Kipi-kopi-2
Pünkösdölő a Kipi-Kopiban
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 02., 12:53
0 hozzászólás. 

A Kipi-Kopi Napköziotthon pünkösd ünnepkörének záróeseményére kerített sort kedden délután a betlenfalvi kultúrotthonban, amikor a Csigabiga csoportjának gyerekei Pünkösdölő keretében búcsúztatták a tanévet: népi gyermekjáték-fűzéreket, néphagyományéltető szokásokat (Hess pávázás, Pünkösdi király- és királynéválasztás) mutattak be családjaiknak.

Kipi-kopi-1

A Pünkösdölő a Kipikopi Neveljünk együtt! Egyesület több éves múltra visszatekintő – XII. Szorgos kezek – kis mesterek – kulturális programjának része, melyet Székelyudvarhely önkormányzata is több éve rendszeresen támogat.

Az idei sikeres pályázati program keretében tavaszi virágkiállítást és kertészetlátogatást, versmondó- és népdalvetélkedőt, illetve alkotótábort tartottak, amelyen a gyerekek megismerkedhettek a virágnemezelés, a virágmintás gyöngyfűzés, a virágmotívumos textilfestés, valamint a batikolás technikáival. A kézműves kaláka utolsó napján a pünkösdi alkotótábor kézműves termékeivel bővült a Virág-kavalkád kiállítás.

Kipi-kopi-3

A kulturális program keretében az óvoda pedagógusai szakmai tapasztalatcserén voltak a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítványnál, ahol kézműves technikákkal ismerkedtek és a X. Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Képzésén is részt vettek. A következő hetekben pedig csoportjaik néphagyományokat éltető játékfűzésekkel zárják a tanévet, az iskolába indulókat meg szokás szerint székely fiús/lányos varrottas batyuval engedik útjukra – tájékoztatott Tóth Tünde programfelelős óvónő.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."