Itthon » Oktatás

Batyuval küldik el az iskolába indulókat

Páváztak a csigabigák, de még kézműveskalákát is tartottak. Tanév búcsúztató volt a Kipi-Kopiban.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
eredmenyek

Érettségi: idén is a Peda viszi a prímet

A Benedek Elek diákjai mentek át a legnagyobb arányban,...
erettsegi

Neked sikerült az érettségid?

Közzétette szerdán az oktatási minisztérium a...
IMG 0610

Érettségizel, és azt se tudod, mi az a subler?

Bizalmatlanság, kamerák, értelmetlen szabályok....

Kipi-kopi-2
Pünkösdölő a Kipi-Kopiban
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 02., 12:53
0 hozzászólás. 

A Kipi-Kopi Napköziotthon pünkösd ünnepkörének záróeseményére kerített sort kedden délután a betlenfalvi kultúrotthonban, amikor a Csigabiga csoportjának gyerekei Pünkösdölő keretében búcsúztatták a tanévet: népi gyermekjáték-fűzéreket, néphagyományéltető szokásokat (Hess pávázás, Pünkösdi király- és királynéválasztás) mutattak be családjaiknak.

Kipi-kopi-1

A Pünkösdölő a Kipikopi Neveljünk együtt! Egyesület több éves múltra visszatekintő – XII. Szorgos kezek – kis mesterek – kulturális programjának része, melyet Székelyudvarhely önkormányzata is több éve rendszeresen támogat.

Az idei sikeres pályázati program keretében tavaszi virágkiállítást és kertészetlátogatást, versmondó- és népdalvetélkedőt, illetve alkotótábort tartottak, amelyen a gyerekek megismerkedhettek a virágnemezelés, a virágmintás gyöngyfűzés, a virágmotívumos textilfestés, valamint a batikolás technikáival. A kézműves kaláka utolsó napján a pünkösdi alkotótábor kézműves termékeivel bővült a Virág-kavalkád kiállítás.

Kipi-kopi-3

A kulturális program keretében az óvoda pedagógusai szakmai tapasztalatcserén voltak a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítványnál, ahol kézműves technikákkal ismerkedtek és a X. Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Képzésén is részt vettek. A következő hetekben pedig csoportjaik néphagyományokat éltető játékfűzésekkel zárják a tanévet, az iskolába indulókat meg szokás szerint székely fiús/lányos varrottas batyuval engedik útjukra – tájékoztatott Tóth Tünde programfelelős óvónő.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."