HIRDETES
Itthon » Közélet

Állandó orvosi ügyeleti központot adtak át Szombatfalván

Avatóval rajtolt az újév - az éjjel-nappali orvosi ügyeletet biztosító Permanencia Központot január 12-én adták át hivatalosan.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
JakabKulcsar1

Kulcsrakész ANL-s lakásmutyi

Nagy galiba keveredett az önkormányzati tanácsos által...
kulcsar1

Az emberségetekre akarok hatni

Nem adta le csereháti lakásának kulcsát Kulcsár...
Utlezarasdec1

Kerüld az 1918. december 1. utcát!

Aszfaltozás miatt lezárták néhány órára az 1918....

PermanenciaKozpont
PermanenciaKozpont
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. január 12., 18:05
2 hozzászólás. 

Belázasodott a gyerek. Szombaton este. A családorvos nem rendel már. Irány a sürgősség! A váróterem tömve betegekkel, az ügyeletes orvos, a nővérek, asszisztensek fejvesztve rohangálnak a bokaficamostól a fülfájós betegig. Ha szerencsénk van, akkor seperc alatt sorra kerülünk, de ha Fortuna félretekint, akár egy órát is rostokolhatunk a váróban.

PermanenciaKozpont

Fotó: Kakasy Botond

Közben két szülő nőt és egy-két autóbalesetest is hoz a mentő. A lázas gyermek nyűgös, a szülő ideges, a sorukra várakozó betegek türelmetlenek. A Városi Kórház sürgősségi osztályán mindennapos a fenti áldatlan, az orvos és a beteg türelmét egyaránt próbára tevő szituáció. Erre jelent egyfajta gyógyírt - orvosnak és betegnek egyaránt ,az újonnan átadott a Permanencia Központ.

Az éjjel-nappal igénybe vehető betegellátás tekintetében városunkban hiánypótlónak számító Permanencia Központ Szombatfalván, a Templom utca 7-es szám alatt működő Samed-Polimed diagnosztikai- és kezelőközpontban kapott helyet. A dr. Szabó József urológus szakorvos által működtetett központban öt, három helyi és két vidéki családorvos - dr. Lakatos Ferencz, dr. Veres Rózsa, dr. Orbán Sándor, dr. Nuszer Zoltán, dr. Izsák Seres Emese - fogadja a sürgősségi ellátásra szorulókat.

Az orvosok hétköznap 12 órás (hétfőtől péntekig este 8 órától reggel 8 óráig) hétvégén és ünnepnapon pedig 24 órás (reggel 8-tól másnap reggel 8 óráig) ügyeletet biztosítanak. A vizsgálat ingyenes, ám azt a betegeknek tudni kell, hogy az orvosok nem írhatnak fel ártámogatot illetve térítésmentes receptet - hangsúlyozta az avatón dr. Szabó József urológus.

PermanenciaKozpont

Az avatón jelen volt Bunta Levente polgármester és Lukács Antal, a kórház menedzser-igazgatója, a medikális igazgató, dr. Lőrincz Csaba, valamint dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

Aki meg szeretné tudakolni, hogy a Permanencia Központban éppen melyik családorvos az ügyeletes, illetve szeretne előre bejelentkezni, az a 0266-213355-ös telefonszámot tárcsázza.2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2012-01-12 18:14:21
"Az vizsgálat" ?
avatar
lemese
2012-01-12 19:17:17
re:
avatar
zterex1
"Az vizsgálat" ?

Javítva :-)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."