Itthon » Közélet

Kárpát-medencei Legendárium készül székelyföldi mintára

A IV. Kárpát-medencei térségfejlesztési műhelyen vett részt a Székelygyümölcs- és a Legendárium projekt – itt ötletek születtek a Kárpát-medencei régiók Legendáriumainak megvalósításáról.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Apai örökség az indusztriális stílus? fotó: P. E. É.

Pöpec irodába költözött Antal Lóránt szenátor

Ide mehetsz panaszkodni, ha igazságtalanság ér a...
Kórházba vitte a bocsokat fotó: Borboly Facebook oldala

A csíki kórház mellett sétált bocsaival az anyamedve

Borboly Csaba megyeelnök otthonától 25 méterre...
Eltörpülnek a nagyok fotó: Gál Előd

Úristen, összement a Székelytámadt vár!

Így nézne ki Erdély, ha a liliputik megtámadnának, és...

FazakasSzabolcs_Karpatalja
FazakasSzabolcs_Karpatalja
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 05., 14:01
0 hozzászólás. 


Az Ungvári járásban található antalóci Bagolyvár Hotelben 2011. április 1. és 3. között negyedik alkalommal rendezte meg a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) a Kárpát-medencében dolgozó magyar térségfejlesztési szakemberek találkozóját. Ide a közel 50 civil Karpat-medencei civil szervezet között két fejlődőképes székelyföldi projekt - Legendárium és Székelygyümölcs - kapott meghívást – ők képviselték Erdélyt a térségfejlesztési műhelyen.

A fejlesztési keretekről a Magyar Kormány képviselői, Ádám János, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól és Ulicsák Szilárd miniszteri biztos (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium) beszéltek. A fórumokon kezdeményezés született a Kárpát-medencei civil szervezetek egyesületének megalapítására.

FazakasSzabolcs_Karpatalja

Már István a Civitas Alapítvány munkatársa a Hagyományaink gyümölcsei – közösségalapú gazdaságfejlesztés Udvarhelyszéken címmel tartott előadást. A székelyföldi Legendárium is bemutatkozott Kárpátalján: a projekttel kapcsolatos információkat Fazakas Szabolcs a Konnertfilm munkatársa vázolta a jelenlevőknek. Tőle tudtuk meg, hogy a fórumon nagy sikert aratott a székelyföldi legendákat bemutató térkép, olyannyira, hogy már ötletek is születtek a kárpátaljai, sőt vajdasági, de felvidéki Legendárium elkészítésére is.

„Nagy megtiszteltetés, hogy mi képviselhettük Erdélyt Kárpátalján" – mondta Fazakas, aki hozzátette: „jó érzés, hogy mindenkinek tetszik a kezdeményezés, de sokszor, főleg itthon a beígért támogatás elmarad."


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."