Itthon » Közélet

Még te is beléphetsz az RMDSZ-be, ha nagyon akarod

Többek között tagtoborzást hirdetett meg Biró Barna Botond, aki gyakorlatilag az RMDSZ területi mindenese. Mindent frissítenének, ától cettig.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Egyed Ufó Zoltán

Ma egész nap itt leskelődnek a pimasz újságírók

Elleptük az inkubátorházat. Rosszabbak vagyunk, mint az...
szh galfi

A várban volt vendég Gálfi és az udvarhelyiek

  Székelyudvarhely volt a meghívottja idén a...
aranycsapat

Fát ültetnek Puskáséknak Udvarhelyen

A legendás Aranycsapat emlékére ültetnek fát az...

BBB1
Fel kellene tölteni a szervezetet helyi szinten is (többen kéne legyenek az asztalnál)
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. március 01., 15:41
5 hozzászólás. 

Az ideiglenesen megbízott udvarhelyszéki RMDSZ-elnök, Bíró Barna Botond megbízása két hónapra szól (ezt szerdán kapta a szövetségi elnöktől), de mint elmondta, ezalatt meg kell tartani a tisztújító gyűléseket, a menet- illetve ütemterv már el is készült. Bíró bízik benne, hogy sikerül a helyi, illetve területi RMDSZ-t gatyába rázni, „refreshelni", ahogy mondta,

Vonalat húzunk, refresht nyomunk

2016 óta a városi RMDSZ nem működik („Érdekes helyzet" - jegyezte meg BBB, aki október óta ideiglenesen ezt is vezeti), az akkori helyhatósági választások nagyon összebonyolították a helyzetét.

BBB2

Tagság gyakorlatilag nem létezik, ezért Bíró arra kér minden egykori RMDSZ-tagot, aki tagsági igazolvánnyal rendelkezik, hogy fáradjon be az városházán levő irodába és tisztázza a tagsági helyzetét, fizessen tagdíjat, tájékozódjon, stb. Ez azért fontos, mert újra kell építeni a szervezetet, ezért új tagok belépését is szorgalmazzák.

„Más irányvonalat szeretnénk" – mondta Bíró, hozzátéve, hogy az újraalakuló közgyűlés április 12-én 17 órától lesz, egyelőre ismeretlen helyszínen, mert nem lehet tudni, hogy hányan jelennek meg. A szám attól is függ, hogy hogyan sikerül a toborzás – ennek határideje március 28, tehát nagycsütörtök.

Belépési nyilatkozattal és jelképes, hatlejes összeggel bárki tag tud lenni – ezt bárki megteheti, aki Udvarhelyen él. Azért kell a városi szervezetet hamarabb újraszervezni, hogy a területi RMDSZ újraalakításánál már legyen meg – ugyanis a városi tagság 29 küldöttet delegálhat. A városi szervezetnél alapszabályzatot is újra fogják írni, ezen a téren javaslatokat is lehet tenni, amiről közgyűlés dönt.

Lóci hétfőtől tényleg szenátor lesz

„Lehessen beleszólni a szervezet tevékenységébe" – mondta Bíró, ezt úgy is értette, hogy nyitott szervezetre van szükség, ezért a közeljövőben nyilvános vitafórumokat tartanának. Például azért is, hogy az emberek jobban megértsék azt is, hogy az önkormányzatban miért szavaz úgy egy napirendi pont esetében az RMDSZ-frakció, ahogy.

„Vissza kell hozni azokat az időket, amikor a különböző politikai pártok, szervezetek vezetői leülnek egy asztalhoz az emberek előtt vitáznak bizonyos közügyekről" – jelentette ki Bíró Barna Botond.

BBB4

Ahhoz, hogy valaki helyi RMDSZ-elnök lehessen, szükséges a tagság megléte, egy politikai program és 50 támogató aláírás. Arra a kérdésünkre, hogy ő pályázik-e a városi vagy a területi tisztségre, azt válaszolta, hogy a személyi igazolványában Városfalva van megjelölve lakóhelyként – szóval értsük úgy, hogy a városira eszerint nem, a székire pedig minden bizonnyal.

Ami a nagypolitikát illeti, Antal Lóránt a március 5-ei, hétfői plénumban teszi majd le a szenátori esküt, így hivatalosan is, teljes döntési joggal ő lép a januárban elhunyt dr. Verestóy Attila örökébe.

Ütemterv

Március 1.-28. – a városi RMDSZ tagtoborzás ideje

Március 28., 12 óra: a városi elnökjelölés határideje

Április 12., 12 óra: a területi elnökjelölés határideje

Április 12., délután 5 óra: városi közgyűlés

Április 19., délután 3 óra: területi választmányi ülés

Április 19., délután 5 óra: területi küldöttgyűlés5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Fles
2018-03-01 16:19:47
Az igen
Na még ez hiányzott nekünk...
avatar
hahaha
2018-03-01 17:03:44
re: Az igen
avatar
Fles
Na még ez hiányzott nekünk...

Mert szted az mpp es baratja mig a vilag s 2 nap fog tetszeni mindenkinek...
avatar
csz
2018-03-01 17:32:53
csalódás
Belépnék, de a szenátori poszt már foglalt... Valami más nincs, ahol luxusfizetés meg luxusnyugdíj jár, kicsi munkáért?
avatar
csz
2018-03-01 17:34:28
re: re: Az igen
Ne idegeskedj, az udéméréhez biztos, hogy nem térünk vissza.


avatar
hahaha
[quote=Fles]Na még ez hiányzott nekünk...

Mert szted az mpp es baratja mig a vilag s 2 nap fog tetszeni mindenkinek...[/quote]
avatar
szattilasz
2018-03-02 19:59:44
Hajrá
Hajrá!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."