Itthon » Közélet

Még te is beléphetsz az RMDSZ-be, ha nagyon akarod

Többek között tagtoborzást hirdetett meg Biró Barna Botond, aki gyakorlatilag az RMDSZ területi mindenese. Mindent frissítenének, ától cettig.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Dr. Szentannai Dénes

Szerdán helyezik örök nyugalomra dr. Szentannai Dénest

A hétfőn elhunyt főorvost szerdán 15 órától...
Archív: Húsvéti vásár

Készülj fel a húsvétra: vásárok és ügyfélfogadás

Összegyűjtöttük a hagyományos húsvéti vásárok és...
Dr. Szentannai Dénes

Elhunyt dr. Szentannai Dénes

Életének 65. évében hirtelen elhunyt dr. Szentannai...

BBB1
Fel kellene tölteni a szervezetet helyi szinten is (többen kéne legyenek az asztalnál)
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. március 01., 15:41
5 hozzászólás. 

Az ideiglenesen megbízott udvarhelyszéki RMDSZ-elnök, Bíró Barna Botond megbízása két hónapra szól (ezt szerdán kapta a szövetségi elnöktől), de mint elmondta, ezalatt meg kell tartani a tisztújító gyűléseket, a menet- illetve ütemterv már el is készült. Bíró bízik benne, hogy sikerül a helyi, illetve területi RMDSZ-t gatyába rázni, „refreshelni", ahogy mondta,

Vonalat húzunk, refresht nyomunk

2016 óta a városi RMDSZ nem működik („Érdekes helyzet" - jegyezte meg BBB, aki október óta ideiglenesen ezt is vezeti), az akkori helyhatósági választások nagyon összebonyolították a helyzetét.

BBB2

Tagság gyakorlatilag nem létezik, ezért Bíró arra kér minden egykori RMDSZ-tagot, aki tagsági igazolvánnyal rendelkezik, hogy fáradjon be az városházán levő irodába és tisztázza a tagsági helyzetét, fizessen tagdíjat, tájékozódjon, stb. Ez azért fontos, mert újra kell építeni a szervezetet, ezért új tagok belépését is szorgalmazzák.

„Más irányvonalat szeretnénk" – mondta Bíró, hozzátéve, hogy az újraalakuló közgyűlés április 12-én 17 órától lesz, egyelőre ismeretlen helyszínen, mert nem lehet tudni, hogy hányan jelennek meg. A szám attól is függ, hogy hogyan sikerül a toborzás – ennek határideje március 28, tehát nagycsütörtök.

Belépési nyilatkozattal és jelképes, hatlejes összeggel bárki tag tud lenni – ezt bárki megteheti, aki Udvarhelyen él. Azért kell a városi szervezetet hamarabb újraszervezni, hogy a területi RMDSZ újraalakításánál már legyen meg – ugyanis a városi tagság 29 küldöttet delegálhat. A városi szervezetnél alapszabályzatot is újra fogják írni, ezen a téren javaslatokat is lehet tenni, amiről közgyűlés dönt.

Lóci hétfőtől tényleg szenátor lesz

„Lehessen beleszólni a szervezet tevékenységébe" – mondta Bíró, ezt úgy is értette, hogy nyitott szervezetre van szükség, ezért a közeljövőben nyilvános vitafórumokat tartanának. Például azért is, hogy az emberek jobban megértsék azt is, hogy az önkormányzatban miért szavaz úgy egy napirendi pont esetében az RMDSZ-frakció, ahogy.

„Vissza kell hozni azokat az időket, amikor a különböző politikai pártok, szervezetek vezetői leülnek egy asztalhoz az emberek előtt vitáznak bizonyos közügyekről" – jelentette ki Bíró Barna Botond.

BBB4

Ahhoz, hogy valaki helyi RMDSZ-elnök lehessen, szükséges a tagság megléte, egy politikai program és 50 támogató aláírás. Arra a kérdésünkre, hogy ő pályázik-e a városi vagy a területi tisztségre, azt válaszolta, hogy a személyi igazolványában Városfalva van megjelölve lakóhelyként – szóval értsük úgy, hogy a városira eszerint nem, a székire pedig minden bizonnyal.

Ami a nagypolitikát illeti, Antal Lóránt a március 5-ei, hétfői plénumban teszi majd le a szenátori esküt, így hivatalosan is, teljes döntési joggal ő lép a januárban elhunyt dr. Verestóy Attila örökébe.

Ütemterv

Március 1.-28. – a városi RMDSZ tagtoborzás ideje

Március 28., 12 óra: a városi elnökjelölés határideje

Április 12., 12 óra: a területi elnökjelölés határideje

Április 12., délután 5 óra: városi közgyűlés

Április 19., délután 3 óra: területi választmányi ülés

Április 19., délután 5 óra: területi küldöttgyűlés5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Fles
2018-03-01 16:19:47
Az igen
Na még ez hiányzott nekünk...
avatar
hahaha
2018-03-01 17:03:44
re: Az igen
avatar
Fles
Na még ez hiányzott nekünk...

Mert szted az mpp es baratja mig a vilag s 2 nap fog tetszeni mindenkinek...
avatar
csz
2018-03-01 17:32:53
csalódás
Belépnék, de a szenátori poszt már foglalt... Valami más nincs, ahol luxusfizetés meg luxusnyugdíj jár, kicsi munkáért?
avatar
csz
2018-03-01 17:34:28
re: re: Az igen
Ne idegeskedj, az udéméréhez biztos, hogy nem térünk vissza.


avatar
hahaha
[quote=Fles]Na még ez hiányzott nekünk...

Mert szted az mpp es baratja mig a vilag s 2 nap fog tetszeni mindenkinek...[/quote]
avatar
szattilasz
2018-03-02 19:59:44
Hajrá
Hajrá!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."