Itthon » Közélet

Végre! Megszületett a PUG az év utolsó tanácsülésén

Majdnem két és fél órát tartott az év utolsó rendes havi tanácsülése, amin többek között megszavazták az általános városrendezési tervet. Sűrű évet zárt a testület.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
szh galfi

A várban volt vendég Gálfi és az udvarhelyiek

  Székelyudvarhely volt a meghívottja idén a...
aranycsapat

Fát ültetnek Puskáséknak Udvarhelyen

A legendás Aranycsapat emlékére ültetnek fát az...
tanacsul18aug01

Élő közvetítés az augusztusi tanácsülésről

Adócsökkentés, kulturális stratégia, sporttermek és a...

tanacsulesdecember2017
Fotó: Polgármesteri Hivatal / Facebook / Lőrincz Csaba
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. december 28., 13:49
1 hozzászólás. 

Csütörtökön délelőtt megtartotta az év utolsó önkormányzati ülését a testület – a húsz napirendi pontból egyet (ez a város mezőgazdasági élelmiszerpiacának rehabilitációjára vonatkozott) visszavont a polgármester, aki szerint eredményes évet zárt a város, nagyon sok határozatot hozott a testület. Az ülés elején egyperces néma csenddel adóztak Ft. Kovács Sándor volt főesperes emlékének.

A legnagyobb horderejű kérdés az általános városrendezési terv elfogadása volt az ülésen – ez sikerült, a jelenlevő tanácsosok mind igennel szavaztak. A PUG-ról és az építkezésekkel kapcsolatosan megjelenik majd egy tájékoztató füzet, amit minden városlakó megkap majd.

Több fontos, de ehhez képest kisebb horderejű döntést is hoztak. Egymillió lejből kibővítik a víz- és szennyvízhálózat a Szászok táborában, lesz egy új, a Kisköved zöld terének elnevezett park a Kisköved utcában, ennek a beruházásnak 2,6 millió lej lesz az értéke.

Megalapították a Székelyudvarhelyi Városi Sportklubot, elfogadták a hivatal jövő évi programjait – lesz egy új rendezvénysorozat, az ún. Csaba királyfi napok júniusban.

A kisebb napirendi pontoknál módosítottak a költségvetésen, lakáscserét fogadtak el és arról is döntöttek, hogy felújítják és bővítik a Bethlen Gábor Általános Iskola tornatermét uniós forrásokból, illetve köztulajdonba vették a múzeum új épületét.

Ez az önkormányzati ülés volt az utolsó 2017-ben – ennek az évnek a teljes egészében már a 2016 nyarán megválasztott önkormányzati képviselők és az új polgármester tevékenykedett.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2018-01-03 12:38:53
Puská Akadémia
Hazug a polgármester, mert az elődje személyesen utazott ki Felcsútra Berkeci Attilával (amiről tudomása van ), hogy legyen műgyepes focipályánk a salakpálya helyében. Az Akadémia támogatásával a létesítmény utólag létre is jött !( Gálfi sajnos nem először hazudik....falról levett feszület stb. ....ez van...nem csak buta, hazug is !)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."