Itthon » Közélet

Át lehet kelni a fahidakon, de előtte azért mormoljunk el egy imát

Ideiglenesen megjavították, de most a hó miatt veszélyes a Malom utcai átkelő. A Homoród utcai, másik fahíd pedig ki is lyukadt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
szh galfi

A várban volt vendég Gálfi és az udvarhelyiek

  Székelyudvarhely volt a meghívottja idén a...
aranycsapat

Fát ültetnek Puskáséknak Udvarhelyen

A legendás Aranycsapat emlékére ültetnek fát az...
tanacsul18aug01

Élő közvetítés az augusztusi tanácsülésről

Adócsökkentés, kulturális stratégia, sporttermek és a...

Homorodutcaifahid2
Csak lassan, óvatosan lehet átdöccenni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. november 28., 16:24
1 hozzászólás. 

A legutóbbi önkormányzati tanácsülésen Lőrincz Edit, a Koalíció képviselője kemény hangon kérte számon a polgármesteri hivatalt a két, Malom és Homoród utcai fahíddal kapcsolatosan.

Szavainak akkora súlya volt, hogy néhány hét múlva a Malom utcai fahíd sétatér felőli pillérei megroggyantak, újfent le kellett zárni az átkelőt, amit hídnak nevezni egyre nagyobb merészség bárki részéről.

Néhány nappal ezelőtt a hivatal munkacsoportja megint kijavította a hidat, most újra járható – bár ott sosem árt az óvatos közlekedés, főleg egy csoportos átkelés esetén.

Malomutcaifahid1

Létezik ugyan egy nagyobb terv, ami arról szól, hogy kiszélesítik a hidat, aminek nagyobb, erősebb pillérei és fémborítása is lesz, de egyelőre a Vízügyi Hivatal engedélyére várnak.

Az említett tanácsülésen Fülöp-Székely István, a hivatal műszaki igazgatója és Gálfi Árpád polgármester válaszoltak Lőrincz Editnek, elmondták, hogy egyelőre nem tudnak új hidat építeni, csak átalakítani a régit.

A Homoród utcában talán még súlyosabb a helyzet, még azért is, mert a gépjárművek súlya is ránehezedik az évek, majdnem évtized óta problémát okozó hídra, ami már nemcsak az ott lakókat zavarja, hanem minden arra járót.

A szintén hóval és jéggel borított híd egy helyen ki is lyukadt, egy veszélyességet jelző tábla akadályozza meg, hogy ne mehessen bele az autók kereke.

Homorodutcaifahid1

Ha gyalogosan megyünk rá, akkor is mozognak a deszkák, egy autó átkelése pedig ennél is rizikósabb – szegek fejei ugyanis néhány helyen kiállnak az elkopott deszkákból.

Az egész híd nedves és csúszós, nagyon óvatosan, döccenve lehet rajta áthajtani. Egyelőre minden a régi, s a tél beálltával nem nagyon van remény az ideiglenes javításra sem.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2017-11-28 18:07:24
Hihetetlen, hogy nincs Polg. Hivatalnak 10 db új léce....ekkora szégyen, hogy ott rohad hónapok óta. Nem szégyenlik , hogy ilyen inkompetensek ...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."