Itthon » Közélet

Kívánságműsor. Élőben a városból

Ma, arról fotózunk-írunk, amiről te szeretnéd, s közben megyünk körbe a városban. Ha van egy jó témád, dobj meg vele!

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ezis56os

Forradalom és művészet

Kiállítások, zene és fáklyás felvonulás lesz...
fotó: Pál Edit Éva, Szilágyi István, képernyőfotók

Még az is lehet, hogy kiveheted a kocsit a garázsból!

De január előtt nehezen. A civilek, az ifjak...
A megyei tanácsülés kétnyelvűsége figyelemre méltó. A felemelt kezek minden nyelven ugyanazt jelentik. fotó: Pál Edit Éva

Van-e kérdés, nincs, votați, multumesc!

Ráéreztek a színházfesztiválra és a digitális...

hullahozeneszakossutsarkan03ufo
Kívánságműsor, fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. november 15., 08:24
2 hozzászólás. 

Ma, november 15-én kívánságműsort tartunk. Oda megyünk, ahova mondod, és azt fotózzuk-írjuk, amit te parancsolsz.

Kérheted, hogy ugorjunk be hozzád, fotózzuk le a kisgyereked, de azt is, hogy a sarki boltból a szép kiszolgáló csajszit. A Kossuthban a járdán parkoló autót is, de az új céged logóját is. Bármit.

Ha laza vagy, azt is kérheted, hogy menjünk 500 métert délkeletnek, s nézzük meg, mi van ott, de azt is, hogy menjünk az XY utca végébe, s nézzünk körül, vagy nézzük meg, mennyibe kerül a tojás a sarki üzletben. Bármit kérhetsz, bárhova küldhetsz. Csak melegebb éghajlatra ne, légyszi!

Kéréseidet, kívánságaidat a cikk alján lévő hozzászólásrészben, vagy a facebookos megosztás alatti hozzászólásoknál írhatod meg, vagy e-mailben a szerkesztoseg@uh.ro címre. Nem kell sokat udvariaskodni, nem kell hosszú felvezetőt írni, elég, ha egy mondatban megfogalmazod, hogy mi a küldetés, ahogy a fiaim szokták mondani. Kérünk, tartsd szem előtt, hogy gyalog leszünk, ezért ha valamilyen okból kifolyólag sok felkérés érkezik, azokat teljesítjük leghamarabb, amelyek jelenlegi tartózkodási helyünkhöz legközelebb esnek.

 

Küldetések teljesítése közben bármi érdekeset látunk a városban, megmutatjuk, mert azért vagyunk élőben, hogy egy picit felvegyük a város ritmusát. Légy felkészülve rá, hogy nem lesz időnk nagyon alaposan körbejárni és megrágni a témákat, max. egy-két fotó és néhány mondat, amit telefonon be tudunk pötyögni, ezért előre elnézésedet kérjük, ha szűkszavúbban írunk az általad javasolt témáról, mint ahogy szeretnéd. Köszönjük megértésed.

Reggel 9-kor kezdünk, délután 3-ig nyomjuk. Várjuk kívánságaidat.

16.03 Amíg a városháza előtt parkoló autók ügyét göngyölítem, kijön a húsboltból egy ügyes kis husi, aki elkezd ölelgetni-csókolgatni egy csávót, aki nem én vagyok. Kellemetlen ügy. Jön egy városházi góré, akivel fél órát beszélek, szerintem azért küldték ki, hogy fenntartson. Mikor mondom neki, hogy mi a téma, s hogy kívánságműsor van, aszondja nevetve, neki az a kívánsága, hogy menjek haza. Teljesítem. Egyébként is lejárt már a program, s fáradt is vagyok. Búcsúzunk Előddel együtt, köszönjük, hogy bekapcsolódtatok, sajnáljuk, hogy nem sikerült minden kívánságot teljesítenünk, de még tartunk ilyen napot, s akkor bepótoljuk. Addig is viszlát. És köszi!

Husi

15.09 Szilárd olvasónk arra kért, fotózzunk neki 10, de legalább 5 olyan autót a Városháza előtt, amelyiken érvényes parkolójegy van. Kedves Szilárd, nem találtunk ötöt, sajnos nem tudjuk kívánságát teljesíteni.

Parkolojegy01

Találtunk olyat, amire telefonszám volt kirakva jegy helyett.

Parkolojegy02

Találtam egy szentgyörgyi jegyet. Mai. Ezek szerint ott komolyabban veszik a dolgokat.

Parkolojegy03

Kórházi parkolójegy. Nagy ételme volt a kórháznal is felszerelni azt a drága zsetonos parkolórendszert, hogy aztán ismét a kapus osztogassa a parkolójegyet.

Parkolojegy04

Találtam egy balekot, aki ma 4 jegyet is vásárolt. Ezt hívják frájernek. Hát nem tudja, hogy itt nem ellenőrzik a parkolójegyeket, hogy a városházi alkalmazottak tudjanak nyugodtan ház előtt parkolni? Ez egy olyan céges parkoló. Én ezt nyár elején hallottam, azóta x alkalommal parkoltam jegy nélkül, sosem büntettek meg, üzenem ezt a zeneszámot Szilárd olvasónknak a Bethlen negyedbe.

Parkolojegy05

A városháza előtt a parkolójegy-automata is úgy működik, hogy egy órával el van szállva. Veszel 5 percre jegyet, ad 1 óra 5 percre.

Parkolojegy06

14.56 Az asszony rákapott erre a kívánságműsorra, ideadta a bankkártyáját, hogy vegyek ki neki pénzt. Tíz percet álltam sorban a bankomatánál, de még mindig jobb volt, mint mikor ki volt írva, hogy felújítás miatt zárva és várnak Keresztúron. Az asszonynak üzenem, a küldetés teljesítve, de mára többet ne találjon ki, mert minnyá lejár a program.

Bankomata

14.49 Zoltán küldött ide a Kossuth 1. szám alá, hogy nézzük meg ezt a villanyszerelést, amiről ő azt írja, hogy érdemes megcsodálni, milyen munkát végeztek a munkások az áram és egyeb szolgáltatók által bekötött vezetékekkel. Jön a hideg és a vezetékek sírnak mert a szabadban vannak. Ők nem készültek fel a télre.

Aramszunet

14.39 Ray barátunknak üzenem Oroszhegybe, találtam egy teret, ami jó lenne gördeszkaparknak, csak kell beszélni egy bulldózeressel, hogy ezt a gagyi szoborparkot gyalulja le, hogy ne kelljen már annyit szégyenkezzünk miatta.

Szoborpark

14.31 Ez a bácsi megállított, hogy mit adok neki. Mivel még nem jött be a fizum, csak természetben tudtam neki fizetni, készítettem egy képet róla. Még szeretett volna velem beszélgetni, szorongatta a kezem, de ott hagytam, kevés már az idő, s sok a téma.

Bacsi

14.19 Behívtak a színházba, azt üzenik, hogy szombaton szabadelőadásban játsszák a Migránsoookat, ami azt jelenti, hogy nem lesznek bérletesek, beférnek mások is a nézőtérre.

Migransok01

Márton Réka szerepét Márkó Eszter vette át. Helló, csajok!

Migransok02

13.49 Ray arra kért, hogy írjuk meg a Kőkacsa tér történetét. Örültem neki, mert gondoltam, egy pozitív sztori lesz a sok panasz között. De nem jött össze, a teret lezárva találtam. Kérdeztem az őrt, mi a baj, azt mondta, hogy a vandalizmus. Tényleg, vannak széttört padok odabent, s a kuka tövén is látszik, hogy ki volt fordítva betonalapostól.

Kokacsa

Vadkacsák a Küküllőn. Kőkacsák helyett.

Kacsak

13.37 Megérkezett a 2018-as gsm-szál kollekció.

GSMszalKollekcio

13.30 Dugig van autókkal a Bethlen utca. Jó, hogy gyalog vagyok.

Autok

13.28 Liverpoolfanbammeg nevű olvasónk arra kért, hogy fotózzunk le egy új villanyoszlopot, mert úgy gondolja, „a szerelési költségek, valamint a közbeszerzési hirdetés szerint a Schreder Romania Kft-vel kötött szerződésben akkora kiadási összeg szerepel, hogy az illető oszlopok részlegesen nemes és/vagy ritkafémeket, esetleg gyémánt, netán uránalkatrészeket kell tartalmazzanak. Esetleg a szemet gyönyörködtető, derűs galambszürke festéket egy Salvador Dalí kaliberű festő saját kezűleg mázolta fel az oszlopokra."

Oszlop

13.13 Együtt az élő közvetítés csapata, napimenüt eszünk a Pizza 21-ben. Fincsi! Köszönjük!

Ebedelunk

12.51 Az utolsó kábelek a Kossuth-ban. Hajrá!

UtolsoKabelek

12.31 Ray barátunk kért, keressünk jó helyet egy gördeszkás parknak. Nekem ez a hely tetszik, nem tudom, mennyire alkalmas. A régi mozi mellett van. Apropó, mi hír van a zenegödörrel kapcsolatban, teljesen eltűnt az a projekt?

Mozinal

12.14 Az asszony üzente, vegyek fogpasztát. Szeretném üzenni neki, vettem. Mindenkitől bocsánatot kérek, hogy az asszonyt előrevettem a kívánságteljesítésben, de ez van, ilyen országban élünk, s ti egyébként sem tudjátok, milyen az asszony. :)

Fogkrem

11.37 István kérte, hogy lőjünk egy képet a Tomcsa negyedi kukáról, minden bizonnyal szeretne valamit üzenni is az ott lakók számára.

Szemetes01

Ugyancsak István szerette volna látni a szálloda környékén călăraşi-i módon elvégzett profi piskótakövezést.

Piskotako

11.23 Egy kedves olvasónk, Z. kért, hogy nézzük meg, ez a kapu ilyen-e még, mint az ő felvételén.

Szekelykapu01

Megnéztük. Most így néz ki. Többet nem merek írni hozzá, mert fáj a térdem, lehet, hogy dokihoz kell mennem vele, s a kapun azt írja, hogy állíttatta dr. László.

Szekelykapu02

10.31 Lehel a Kerobike-tól szeretné üzenni ezzel a zeneszámmal, hogy érdemes megnézni a 2018-as Haibike-okat. Én kipróbáltam most egy ilyen Haibike-ot, ejtsd Hájbájk, és tényleg, köszöni a hájam.

Hajbajk

Nagyon cucc ez a hájbicó, úgy kimentem vele a dombon, hogy így még soha, több kalóriát kaptam, mint amennyit égettem. Igaz, maximálisra állítottam az elektromos rásegítést. Ha Tábor negyedben laknék, mindenképp ilyet vennék. Tiszta élvezet mászni vele. Amint rárakod a lábad a pedálra, ugrik. A széles kerekek olyan robogóérzést adnak. Tiszta élmény volt vele menni.

Hajbajk02

A sok szép dolog mellett három hátrányát is elmondom. Felmérgesített, mert összespriccolt, nincs rajta sárvédő. Ezért a pénzért? :) Aztán nincs rajta támasztó sem, neki kellett dőtenem a szerkesztőségnek, mikor oda beugrottam. S végül a legfőbb érv: munkahelyet kellene váltanom, hogy meg tudjam venni. 5200 euró az általam kipróbált modell. Van olcsóbb is, olyan 8000 lej tájékán, de nem ilyen éhenkórász 3 gyerekes apukáknak való az sem. Jó hír, ha az ember mégis kibérelné egy-egy tereptúrára ezt a cangát, napi 100 lejért megteheti.

Hajbajk03

9.30 Titta öröm és bódottá, kötelező szalmakrumplit a tyúkoknak, szavazza meg a parlament! Úgyis minden mocskot megszavaznak.

Szalmapityi

9.23 Megjött a tűzifa. Épp idejében. Könnyű telet kívánunk mindenkinek a következő zeneszámmal.

Tuzifa

9.18 Még egy fotó a sáros domboldalból (az előző Roburért görgess lennebb), még egy szexy verda. Béparkolva a menő tujafák alá.

Regiauto

8.47 Elindultunk. Első utunk a mezőre vezet, kicsike barátunk, Csaba szeretné tudni, mi van ezzel az égbőlpottyant rakétaporszívókék Robur-ral, ami megjelent a mezőn.

Robur01

Kerekei nincsenek. A nyomok alapján úgy tűnik, nem is voltak. Traktorral húzhatták ide a kerekek nélküli karosszériát.

Robur02

Ajándék Londonból. A Herceg küldte volna?

Robur03

Nincs itt a sofőr, hogy megkérdezzük, mi van ezzel a ronccsal, de egyébként is tilos lenne. Ennyit sikerült megtudni, megyünk tovább, mert minnyá dél van. Ha valakinek van egy plusz ilyen Roburja, kihúzhatja az én gyümölcsösömbe is, legyen hova beüljek, ha esik az eső.

Robur04

Bónusz. Van benne egy kincsesláda is.

Robur05

De üres, nem érdemes feltörni érte az autót.


címkék: élő város Ufó fotó

2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
liverpoolfanbammeg
2017-11-15 09:59:56
Küldetés
Üdv! Kérésem a következő: a mai egyik küldetésetek legyen az, hogy fotózzátok le(ha lehet totál plánban) a városközpontban újonnan felállított fém oszlopok és lámpatestek egyikét. Indokom: A szerelési költségek, valamint a közbeszerzési hirdetés szerint a Schreder Romania Kft-vel kötött szerződésben akkora kiadási összeg szerepel, hogy az illető oszlopok részlegesen nemes és/vagy ritkafémeket, esetleg gyémánt, netán uránalkatrészeket kell tartalmazzanak. Esetleg a szemet gyönyörködtető, derűs galambszürke festéket egy Salvador Dalí kaliberű festő saját kezűleg mázolta fel az oszlopokra.
avatar
zsoltika1988
2017-11-16 09:59:27
Kuldetes.
Uzenem h fotozzatok le a nefelejcs fagyizo elotti terkoves jardat ami a kukullo szalloda fele vezet hogy micsoda gane munkat vegeztek valakik. Villanykabel foldeles utan teljesen mas tipusu meretu s szinu terkovet raktak le roman munka modra. Mi magyarok tobbre kell tartsunk magunkat.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."