Itthon » Közélet

Rá sem ismersz a teljesen megújult játszótérre egy hónap múlva!

Megújulnak az udvarhelyi játszóterek, a Tábor-lakótelepen már elkezdték a bontást. Idén kettő lesz készen.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
varoshaza

Te is beleszólhatsz abba, hogy mi történjen Székelyudvarhellyel!

Jövő keddig talán fel is tudsz készülni, és...
medveKemenyfalva

Keményfalva központját is meglátogatta egy medve

Térfigyelő kamera rögzítette, amint az állat...
Helyenként ügyesen kifoltozták a járdát is, bár maradtak értelmezhetetlen aszfaltköpetek az út szélén fotók: Pál Edit Éva

Függetlenség: végre lehet közlekedni!

Két hetes csúszással ugyan, de reggelre felszabadult,...

jatszoter3
Látványterv - Polgármesteri Hivatal
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. október 09., 12:34
0 hozzászólás. 

Munkagépek zajára és sajtótájékoztató látványára figyelhettek fel hétfőn délelőtt a Függetlenség sugárút Tábor-lakótelepi szakaszán és a Tavasz sétányban lakó udvarhelyiek: a két utca között a hetvenes években, a tömbházak felépülése után néhány évvel létrehozott játszóteret kezdték feltúrni a munkagépek, egy hónap alatt teljesen új játékokat és borítást kap a tér.

A tervek szerint a polgármesteri hivatal mind a 27 városi játszóteret felújítja, ezekből az első lesz az említett játszótér, a második pedig a Szabók utcai – mindkettő még ebben az évben elkészül, összesen 168 ezer lejből újulnak meg, az első egy hónap alatt készen lesz a kivitelező szerint. Az 550 négyzetméter területen fekvő Tábor-negyedi játszótér előtt Jakab Attila városmenedzser azt mondta, hogy teljesen új, főleg fából készült játékok lesznek, a játszótér borítása változatos lesz – gumi- és gyepszőnyeg is kerül a teljesen új alapra, amiben a gyepet tápláló öntözőrendszernek is meglesz a helye.

Hosszú távon működő és fentartható játszótér lesz az ígéretek szerint, egyensúlyfejlesztő játékokkal, mászkálókkal, csúszdákkal, háromféle hintával, rajztáblával – olyan elemek is lesznek, amelyek újdonságnak számítanak majd az udvarhelyi játszótereken. A mostani, leszerelt, de működőképes játékok máshová kerülnek át, illetve egy részét a Szent Ferenc egyesület kapja meg.

jatszoter2

A hivatal azt is tervezi, hogy minden játszótérnek egy kinevezett gazdája lesz, akik jelzik a meghibásodásokat, zárják-nyitják a bekerített játszótereket – a Tábor-lakótelepen a régi kerítés marad a helyén, viszont a bejáratot is felújítják. Szabályzat is lesz kifüggesztve, illetve a felnőttek és a nyugdíjasok számára padokat, illetve sakkasztalt is felállítanak. Nem barkácselemek kerülnek a játszótérre, hanem többéves szakmai tapasztalattal rendelkező cégek készítették az elemeket.

Munkagépzaj tehát bőven lesz a Táborban, de vigasztaljon minden ott lakót az, hogy az új játszótér még az idén, kb. egy hónap múlva készen lesz, majd utána a Szabók utcait is elkészítik.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."