Itthon » Közélet

Nem fognak csúszni az átjárók és a bicikliutak is bővülnek

Legalábbis ezt ígéri a hivatal „illetékes osztálya", no de mindez mikor? Görgess és megtudod.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
varoshaza

Te is beleszólhatsz abba, hogy mi történjen Székelyudvarhellyel!

Jövő keddig talán fel is tudsz készülni, és...
jatszoter3

Rá sem ismersz a teljesen megújult játszótérre egy hónap múlva!

Megújulnak az udvarhelyi játszóterek, a...
medveKemenyfalva

Keményfalva központját is meglátogatta egy medve

Térfigyelő kamera rögzítette, amint az állat...

utfestes1
Most így néz ki a bicikliút a Tamásin
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. augusztus 02., 12:25
0 hozzászólás. 

Eltelt a július is szép csendben, a központban a felújítási munka folyik, de arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor festik fel az útjelző vonalakat, illetve arról sem, hogy mi lesz a meglévő kerékpárutakkal, mert lassan csak a kerékpárosok tudják megszokásból, hogy merre kell közlekedni, annyira elkoptak a sárga vonalak.

utfestes2

Kérdéseinkkel megkerestük a polgármesteri hivatal sajtóirodáját, ami a maga módján Fülöp Székely István műszaki igazgatóhoz fordult ezekkel.

Ami a válaszok egyik legfontosabbikát illeti, két hét múlva indul az útfestés, tehát augusztus közepén – azokon a részeken, ahol nem zajlik felújítási, aszfaltozási munka. „Az utak kifestését a szerződéskötést követően kezdi el a közbeszerzési eljárást megnyert cég" – válaszolta a műszaki igazgató, hozzátéve, hogy a munkát a székelyudvarhelyi General Trans Kft. végzi.

Nem lesznek „rázócsíkok"

Jelenleg a szerződéskötés fázisában van a közbeszerzési eljárás, amint ez megtörténik, elkezdik a munkálatokat a fent említett szakaszokon.

Van egy prioritási lista, elsősorban a már befejezett útszakaszokon, a Nicolae Bălcescu, a Wesselényi Miklós, a Hunyadi János, a Kadicsfalvi, a II. Rákóczi Ferenc utcában kezdik el az útfestést, illetve a város központi átjáróit festik újra. Az elmúlt években használt ún. rázócsíkok nem lesznek, a gyalogátjárók színén nem változtatnak, azonban klasszikus festék helyett ún. termoplasztikus festéket fognak az átjárók esetében használni. Ez azt jelenti, hogy a gyalogátjárók felülete érdes lesz és nem fog csúszni a téli időszakban.

Változás lesz a Tamásin

Mint minden évben, idén is „a városvezetés nagy hangsúlyt fektet a kerékpáros közlekedés javítására, ezért tervei között szerepel a bicikliutak bővítése, a teljes bicikliúthálózat újrafestése is a tervek között szerepel."

utfestes3

Arra a kérdésünkre, hogy a Tamási Áron utcában az esetleges festés után továbbra is a járdán halad-e majd a kerékpárút, vagy visszakerül az úttestre, azt a választ kaptuk, hogy az utcában teljes aszfaltszőnyegezés lesz, ugyanakkor változások lesznek a parkolósávok és a biciklisáv kialakításában is, ám az ottani bicikliút kifestése az aszfaltozás után várható.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."