Itthon » Közélet

Ők a legprímább udvarhelyiek

Összegyűlt Udvarhely krémje. Még Borboly Csaba is eljött a Príma Gálára. De nem jelentkezett be élőben.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FeketeBZoltan6a

Elhunyt Fekete B. Zoltán újságíró

Váratlanul elhunyt Fekete B. Zoltán, az Udvarhelyi...
BorbolyHomorodmegbeszeles

Nagy terveik vannak Borbolyéknak Homoródfürdővel

Annyira, hogy a megyeelnök a tervekről szóló...
fotó: Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal/Lőrincz Csaba

Nagyon, de nagyon sok pénz érkezik a városba

A gimi, a színház, a leendő kézilabda-akadémia és a...

DSC1516
Príma polgáraink, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. március 29., 13:16
0 hozzászólás. 

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Príma Rádió szerkesztősége a Príma Polgár díjátadó ünnepségét kedden a Művelődési Ház koncerttermében. Mindenki ott volt, aki számít, aki politikai közhellyel élve „öregbíti városunk hírnevét".

Orosz-Pál Levente a rádió igazgatója ünnepi gondolatai között azt is elmondta, idén az előző évekhez képest sokkal több ajánlás, illetve szavazat érkezett. A díjak átadását megelőzően László János, a rádió igazgatója és a Príma-díj megalapítója, Farkas Balázs, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának ideiglenes ügyvezetője, illetve Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Príma Gála, fotó: Gál Előd

„A hírérték és a bulvár vonzáskörében sokszor el szokott törpülni és inkább választják az olcsó nézettséget, az olcsó és nagyobb kommenteléseket, az olcsó és sokkal több nézettséget, ellenben a Príma Rádió tekintetében azt látom, mert azt látom kilenc éve, hogy folyamatosan felvállalja a közösség ügyeit" – így méltatta a rádió szerkesztőségét Borboly, aki most még a Facebook-on való élő bejelentkezését is mellékelte, beérte egy kis görgetéssel.

A legprímábbak

A beszédek után jött az est fénypontja, díjazták az Udvarhelyen, vagy Udvarhelyért tevékenykedő príma polgárokat. A sportolók közül idén Tálas Huba, az SzKC csapatkapitánya kapta meg a díjat. A marosludasi születésű beálló rengeteget tett hozzá a város kézilabdacsapatának sikereihez.

Balázs Ferenc fotóművészt is kitüntették, aki amellett, hogy folyamatosan fényképekkel dokumentálta Székelyudvarhely életét, már első fényképezőgépének megvásárlása, 1955 óta, rengeteg udvarhelyi fotóst indított el a pályán.

DSC 1482

Az idei év pedagógusa Bíró G. Albert nyugdíjas matematika tanár lett, aki el is érzékenyült a díj átvételekor. Az UBIM kitalálójával készített interjúnkat itt olvashatjátok el.

A Príma orvos díjban Dr. Lőrincz Katalin részesült, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház gyermekgyógyászati osztályának volt főorvosa, míg az „Udvarhelyért" Príma-díj győztese Katona László Budapesten élő, székelyudvarhelyi színész lett, akinek egy héttel ezelőtt tekinthettük A kézmosás fontosságáról című előadását a G. Caféban. Hiányában testvére, Katona Zoltán újságíró vette át a díjat, de Katona László videoüzenetben köszönte meg a kitüntetést.

DSC 1490

A Príma polgár díjat Nagy Aranka nyugdíjas tanítónő érdemelte ki azzal, hogy a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának kultúrfelelőseként és nyugdíjasként is ragaszkodott az értékeinkhez, a népünk hagyományaihoz népdalokat, néptáncokat tanítva diákjainak.

Végezetül a díjazottak néhány szóban megköszönték a kitüntetést, és el is kezdődött a már hagyományos Príma Gála utáni koccintgatás.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."