Itthon » Közélet

Ezekre költene az RMDSZ Udvarhelyen

Összeírta költségvetési javaslatait az önkormányzati testület RMDSZ frakciója: felújítanák a piacot, rendeznék a központi zónát.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: archív

Keddig jelentkezhetsz, ha vásáros lennél az Udvarhely Napokon

A polgármesteri hivatal versenytárgyalást szervez az...
Szabó Kálmán Attila fotó: a tanár úr Facebook-oldala

Elhunyt Szabó Attila pedagógia tanár

Életének 81. évében rövid, súlyos betegség után...
Szabó János fotó: Barabás Ákos

Elhunyt Szabó János szobrászművész

A Vasszékely újraalkotója, Benedek Elek és Tamási...

biciklisav p-1
Bicikliutat is terveznek! Fotó:Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. március 17., 13:23
1 hozzászólás. 

Hatvan ezer lejt javasolnak egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, amely a Szent Imre utcára vonatkozik, egészen a városhatárig. A cél Székelyudvarhely számára egy új bejárat létrehozása, amely útvonal (Gyepes- Remete- Székelyudvarhely) elkészítésére Homoródszentmárton is szándékszik pályázni.

A állatpiac felújítására 300 ezer lejt költene az RMDSZ. Ebben az esetben a tervek már elkészültek, a munkálatokat kell folytatni, hogy Udvarhelyen is legyen egy megfelelő minőségű és színvonalú barompiac – írják a közleményben.

Emellett a zöldségpiac teljes rehabilitációját javasolják abban a reményben, hogy a felújítás után több székelyudvarhelyi lakos fogja látogatni a helyi piacot. Úgy vélik, szükség van egy fedett csarnokra is. Ennek érdekében egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítését javasolják, minimum 50 ezer lejes költséggel.

Biciklisek, civilek, diákok

A városközpontban egy civil központ létrehozására is javaslatot tesz az RMDSZ, amely külön munkatársakkal a Székelyudvarhelyen tevékenykedő civil szervezeteket segítené. Azt írják: „Fontosnak tartjuk, hogy a civil központ a város központjában kapjon helyet, munkatársai pedig töltsék meg tartalommal az intézményt."

Nem maradt ki a listából az Udvarhely – Zetelaka közötti bicikliút elkészítése sem, és a város központi zonális rendezési terve, beleértve a Székelytámadt-vár körüli területet. Ennek a tervnek az elkészítésére legalább 50 ezer lejt javasolnak.

Végül azoknak az Udvarhelyszékről elszármazott utolsó éves egyetemistáknak kínálna az RMDSZ frakciója ösztöndíjat, akik vállalják azt, hogy a szakterületükön megírandó mesteri vagy doktori dolgozatukat Székelyudvarhelyt is érintő témából írják, vagy olyan kutatási területet választanak, amelynek várható eredményei Székelyudvarhely számára is jelentősek lehetnek.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
agressziv kismalac
2017-03-18 06:56:22
Tisztelettel kerdeznem, hogy a sok tanulmany arabol hany meter jardat lehetne rendbetenni? Javasolnam a tanacsos uraknak : egy babakocsival probaljak meg bejarni a varost.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."