Itthon » Közélet

Átvették a villanyórákat

Javítottak a szerelési munkálatok kivitelezésén, de még javíthattak volna. Zöld utat kaptak az okos villanyórák.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ViragosSzekelyudvarhely

Felvirágoztatják Udvarhelyet

Ötödik alkalommal hirdetik meg a Virágos...
szemetszedes11

Patakmeder takarítás a Föld Napja alkalmából

A Föld Napja alkalmából patakmeder takarításra...
Gál Előd fotói

A nap, amikor Bíró Botit Verestóyvá választották

Egy embert nem tud egy másik ember helyettesíteni, egy...

fotó: A polgármesteri hivatal sajtóosztálya
fotó: A polgármesteri hivatal sajtóosztálya
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. február 16., 14:31
0 hozzászólás. 

Megnézték és átvették szerdán Gálfi Árpád polgármester, Orbán Árpád alpolgármester és a polgármesteri hivatal városgazdálkodási és műszaki szakemberei az Eda Elekes kft. által befejezett villanyóra szerelési munkálatokat abban a négy lépcsőházban, melyekről megállapodtak az előző tárgyalásokon – értesít közleményben a polgármesteri hivatal.

A munkálatok átvételénél jelen voltak az Electrica Rt. megyei és városi vezetői, valamint a bukaresti beruházó, az Adrem Invest képviselői is.

A bizottság megállapította, hogy a Függetlenség sugárút 66 szám, Virágok sétánya 12 szám, valamint a Tavasz sétány 2, illetve 6 szám alatt található lépcsőházakban jobb minőségűre cserélték a kábelcsatornák egy részét, eltávolították a kötegelőket és eltüntették a kábelek vezetéséhez szükséges törések nyomait.

4villanyora

A kábelcsatornákat betették a meglévő vezetékek és csövek alá, helyrehozták a sarkokon nem megfelelően kialakított görbületeket, így esztétikai szempontból is szebb lett az eredmény. Mindegyik lépcsőházban arra a felületre szerelték az okos villanyórákat, melyre a lakók is rábólintottak.

Az Eda Elekes kft. képviselője elmondta, ezentúl fokozottan figyelnek arra, hogy kellőképpen tájékoztassák a lakókat a közös lakófelületeken történő munkálatokról, mindenben kikérik a lakástulajdonosok véleményét, ugyanakkor kéri a lakókat, hogy segítsék abban, hogy minél operatívabban rácsatolhassák a villanyórákat a fővezetékre.

Minősíthetetlenül néznek ki a lépcsőházak

A polgármester szerint minőségibb munkát és eredményt tapasztalt, mint előző alkalommal, ám most is észrevett néhány, még javítható műszaki megoldást. Észrevételeit közölte mind a fő-, mind az alvállalkozóval.

Az átvétel után a polgármester beleegyezett a munkálatok folytatásába és reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is minőségi munkát fognak végezni.

Az okos villanyórák beszerelése a lépcsőházakba mindannyiunk közös érdeke, kérik a lakókat, hogy ha további rendellenességeket észlelnek a szerelésekkel kapcsolatban, akkor jelezzék a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályán – áll a közleményben.

Orbán Árpád alpolgármester a lépcsőházakban, az előző években, engedélyek és koncepció nélkül történt szerelési munkálatok után maradt káoszt nehezményezi továbbra is, szerinte nem engedhető meg, hogy csüngő kábelek, kinyílt kábelcsatornák, kaotikusan elrendezett víz- és gázcsövek látványa csúfítsa a közös lakófelületeket a székelyudvarhelyi tömbházakban.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."