Itthon » Közélet

Átvették a villanyórákat

Javítottak a szerelési munkálatok kivitelezésén, de még javíthattak volna. Zöld utat kaptak az okos villanyórák.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
varoshaza

Te is beleszólhatsz abba, hogy mi történjen Székelyudvarhellyel!

Jövő keddig talán fel is tudsz készülni, és...
jatszoter3

Rá sem ismersz a teljesen megújult játszótérre egy hónap múlva!

Megújulnak az udvarhelyi játszóterek, a...
medveKemenyfalva

Keményfalva központját is meglátogatta egy medve

Térfigyelő kamera rögzítette, amint az állat...

fotó: A polgármesteri hivatal sajtóosztálya
fotó: A polgármesteri hivatal sajtóosztálya
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. február 16., 14:31
0 hozzászólás. 

Megnézték és átvették szerdán Gálfi Árpád polgármester, Orbán Árpád alpolgármester és a polgármesteri hivatal városgazdálkodási és műszaki szakemberei az Eda Elekes kft. által befejezett villanyóra szerelési munkálatokat abban a négy lépcsőházban, melyekről megállapodtak az előző tárgyalásokon – értesít közleményben a polgármesteri hivatal.

A munkálatok átvételénél jelen voltak az Electrica Rt. megyei és városi vezetői, valamint a bukaresti beruházó, az Adrem Invest képviselői is.

A bizottság megállapította, hogy a Függetlenség sugárút 66 szám, Virágok sétánya 12 szám, valamint a Tavasz sétány 2, illetve 6 szám alatt található lépcsőházakban jobb minőségűre cserélték a kábelcsatornák egy részét, eltávolították a kötegelőket és eltüntették a kábelek vezetéséhez szükséges törések nyomait.

4villanyora

A kábelcsatornákat betették a meglévő vezetékek és csövek alá, helyrehozták a sarkokon nem megfelelően kialakított görbületeket, így esztétikai szempontból is szebb lett az eredmény. Mindegyik lépcsőházban arra a felületre szerelték az okos villanyórákat, melyre a lakók is rábólintottak.

Az Eda Elekes kft. képviselője elmondta, ezentúl fokozottan figyelnek arra, hogy kellőképpen tájékoztassák a lakókat a közös lakófelületeken történő munkálatokról, mindenben kikérik a lakástulajdonosok véleményét, ugyanakkor kéri a lakókat, hogy segítsék abban, hogy minél operatívabban rácsatolhassák a villanyórákat a fővezetékre.

Minősíthetetlenül néznek ki a lépcsőházak

A polgármester szerint minőségibb munkát és eredményt tapasztalt, mint előző alkalommal, ám most is észrevett néhány, még javítható műszaki megoldást. Észrevételeit közölte mind a fő-, mind az alvállalkozóval.

Az átvétel után a polgármester beleegyezett a munkálatok folytatásába és reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is minőségi munkát fognak végezni.

Az okos villanyórák beszerelése a lépcsőházakba mindannyiunk közös érdeke, kérik a lakókat, hogy ha további rendellenességeket észlelnek a szerelésekkel kapcsolatban, akkor jelezzék a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályán – áll a közleményben.

Orbán Árpád alpolgármester a lépcsőházakban, az előző években, engedélyek és koncepció nélkül történt szerelési munkálatok után maradt káoszt nehezményezi továbbra is, szerinte nem engedhető meg, hogy csüngő kábelek, kinyílt kábelcsatornák, kaotikusan elrendezett víz- és gázcsövek látványa csúfítsa a közös lakófelületeket a székelyudvarhelyi tömbházakban.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."