Itthon » Közélet

Tizenegy perc alatt adtak pénzt az iskoláknak és a kórháznak

Költségvetést módosított az önkormányzat azonnali tanácsülésen, így idejében megkapják a fizetésüket a tanügyben dolgozók.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
varoshaza

Te is beleszólhatsz abba, hogy mi történjen Székelyudvarhellyel!

Jövő keddig talán fel is tudsz készülni, és...
jatszoter3

Rá sem ismersz a teljesen megújult játszótérre egy hónap múlva!

Megújulnak az udvarhelyi játszóterek, a...
medveKemenyfalva

Keményfalva központját is meglátogatta egy medve

Térfigyelő kamera rögzítette, amint az állat...

Tizenhárman is döntőképesen
Tizenhárman is döntőképesen
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN | UH.RO
2016. december 08., 11:23
0 hozzászólás. 

A hivatal jegyzője és egyik önkormányzati képviselő, Ványolós István viccelődései előzték meg a gyors, azonnali, rendkívüli tanácsülést. Bodnár László szerint a hideg kávétól bársonyos lesz a Ványolós arcbőre.

Bodnár az ülés elején gyorsan leellenőrizte a jelenlevőket számbelileg, 12-en jelen voltak, így határozatképes volt a testület, sőt az előterjesztés felolvasásakor bónusznak Benedek Árpád Csaba is megérkezett, így aztán még döntőképesebb lett a csapat.

Vass Szabolcs, a hivatal munkatársa olvasta fel az Orbán Balázs által elnökölt ülésen az előterjesztést, ami a helyi költségvetés módosításáról szólt.

Fizetésemelés a kórházi alkalmazottaknak

Konkrétan a Hargita Megyei Pénzügyi Igazgatóság összesen 2.159.000 lejt utalt az iskoláknak, aminek egy része az áfa visszaosztásából származott, de peres úton megszerzett 64 ezer lej is volt benne – az összeget a város iskoláinak utalták át, ezt kellett szentesítenie egy határozattal a tanácsnak. Mint Vass elmondta, szerették volna polgármesteri rendelettel megodani a dolgot, de nem lehetett, a pénzügy tanácsi határozatot kért.

A költségvetést ugyanebben a határozatban még két helyen módosították, bekerült a városi kórház fizetésemelésre kapott 375.200 leje, illetve az a 45 ezer lej, amit alapeszköz-vásárlásra kapott a Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól. A Tomcsa Sándor Színház által pályázati úton elnyert 6 ezer lej is bekerült, hogy a színház ezt az év vége előtt tudja elkölteni.

A tippverseny győztesei

A jelenlevők mind felemelték a kezüket az ülésvezető „Ki van mellette?" kérdésére, így helyére került az idei 227. határozata a testületnek. „Elég sok" – jegyezte meg viccesen a jegyző.

Ahogy Orbán Balázs ülésvezető megjegyezte, „nagyon nagy valószínűséggel" december 22-én lesz a rendes havi tanácsülés – az vélhetőleg hosszabb lesz, mint ez, ami előtt Orbán Balázs tizenöt perces időtartamra tippelt, Orbán Árpád alpolgármester, akárcsak én, 10 percre. A telefonon 11 és fél percet mért a stopperóra.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."