Itthon » Közélet

Közösen aszfaltoznának a megyék

Több jó úttal kapcsolnák össze Hargita és Maros megyét.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: archív

Keddig jelentkezhetsz, ha vásáros lennél az Udvarhely Napokon

A polgármesteri hivatal versenytárgyalást szervez az...
Szabó Kálmán Attila fotó: a tanár úr Facebook-oldala

Elhunyt Szabó Attila pedagógia tanár

Életének 81. évében rövid, súlyos betegség után...
Szabó János fotó: Barabás Ákos

Elhunyt Szabó János szobrászművész

A Vasszékely újraalkotója, Benedek Elek és Tamási...

A két megye határa mentén jártak a vezetők. Fotó: Hargita megye tanácsa
A két megye határa mentén jártak a vezetők. Fotó: Hargita megye tanácsa
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 14., 08:58
0 hozzászólás. 

A Hargita és Maros megyét összekötő megyei utakat tekintette meg a két megye tanácselnöke szeptember 13-án, kedden. A 135-ös (Etéd–Siklód–megyehatár–Sóvárad), a 136-os (Gagy–megyehatár–Bözöd–Erdőszentgyörgy), valamint a 136A (Etéd–megyehatár–Bözödújfalu) jelzésű utakat járta végig a két megye küldöttsége – áll a Hargita megyei tanács közleményében

Borboly Csaba hargitai, valamint Péter Ferenc Maros megyei elnök egyaránt a megyehatár két oldalán lévő, szétválasztott települések összekötésének fontosságát hangsúlyozta. Úgy vélik, az utak járhatóvá tétele hatással lesz a rokoni és gazdasági kapcsolatokra is.

Borboly Csaba szerint a korábbi Maros megyei vezetés nem válaszolt az együttműködésre való felkérésre, most viszont az RMDSZ révén egy csapatban dolgoznak.

Az útfelújítás a helyi lakók életét megkönnyítheti, és az áthaladó forgalom révén fellendülhet a térség gazdasága, turizmusa is, a bözödi tóval, a kőrispataki szalmakalap-múzeummal és az útvonal mentén lévő falvakkal.

Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere a találkozón elmondta, több mint ötven kitelepített bözödi család költözött Keresztúrra, nekik 80–100 kilométeres kerülőt kell megtenniük ahhoz, hogy őseik sírját gondozni tudják.

Maros megyében a 136-os úton Erdőszentgyörgytől a bözödi letérő felé már idén elkezdik az aszfaltozást – már elkészült az alapozás –, és a tervek szerint jövő nyárig befejezik a munkálatokat a tíz kilométeres szakaszon.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."