Itthon » Közélet

Közösen aszfaltoznának a megyék

Több jó úttal kapcsolnák össze Hargita és Maros megyét.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FeketeBZoltan6a

Elhunyt Fekete B. Zoltán újságíró

Váratlanul elhunyt Fekete B. Zoltán, az Udvarhelyi...
BorbolyHomorodmegbeszeles

Nagy terveik vannak Borbolyéknak Homoródfürdővel

Annyira, hogy a megyeelnök a tervekről szóló...
fotó: Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal/Lőrincz Csaba

Nagyon, de nagyon sok pénz érkezik a városba

A gimi, a színház, a leendő kézilabda-akadémia és a...

A két megye határa mentén jártak a vezetők. Fotó: Hargita megye tanácsa
A két megye határa mentén jártak a vezetők. Fotó: Hargita megye tanácsa
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 14., 08:58
0 hozzászólás. 

A Hargita és Maros megyét összekötő megyei utakat tekintette meg a két megye tanácselnöke szeptember 13-án, kedden. A 135-ös (Etéd–Siklód–megyehatár–Sóvárad), a 136-os (Gagy–megyehatár–Bözöd–Erdőszentgyörgy), valamint a 136A (Etéd–megyehatár–Bözödújfalu) jelzésű utakat járta végig a két megye küldöttsége – áll a Hargita megyei tanács közleményében

Borboly Csaba hargitai, valamint Péter Ferenc Maros megyei elnök egyaránt a megyehatár két oldalán lévő, szétválasztott települések összekötésének fontosságát hangsúlyozta. Úgy vélik, az utak járhatóvá tétele hatással lesz a rokoni és gazdasági kapcsolatokra is.

Borboly Csaba szerint a korábbi Maros megyei vezetés nem válaszolt az együttműködésre való felkérésre, most viszont az RMDSZ révén egy csapatban dolgoznak.

Az útfelújítás a helyi lakók életét megkönnyítheti, és az áthaladó forgalom révén fellendülhet a térség gazdasága, turizmusa is, a bözödi tóval, a kőrispataki szalmakalap-múzeummal és az útvonal mentén lévő falvakkal.

Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere a találkozón elmondta, több mint ötven kitelepített bözödi család költözött Keresztúrra, nekik 80–100 kilométeres kerülőt kell megtenniük ahhoz, hogy őseik sírját gondozni tudják.

Maros megyében a 136-os úton Erdőszentgyörgytől a bözödi letérő felé már idén elkezdik az aszfaltozást – már elkészült az alapozás –, és a tervek szerint jövő nyárig befejezik a munkálatokat a tíz kilométeres szakaszon.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."