Itthon » Közélet

Megoldódott a feladvány, ők ígérték ezeket nekünk

Két hónapja feltettünk egy találós kérdést, senki nem fejtette meg. Most megmutatjuk a megoldást.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Egyed Ufó Zoltán

Ma egész nap itt leskelődnek a pimasz újságírók

Elleptük az inkubátorházat. Rosszabbak vagyunk, mint az...
szh galfi

A várban volt vendég Gálfi és az udvarhelyiek

  Székelyudvarhely volt a meghívottja idén a...
aranycsapat

Fát ültetnek Puskáséknak Udvarhelyen

A legendás Aranycsapat emlékére ültetnek fát az...

petresferenczykinda
Az ígéreteket a Hargita Népe újság hozta le
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. május 27., 10:29
0 hozzászólás. 

Március végén hirdettük meg a Mikor ígérték ezeket nekünk és kik? című játékunkat, amiben korábbi választások ígéreteit dobtuk fel. Szó szerint idéztünk ígéreteket három jelölttől.

Egyikük "a régi házak korszerűsítése, a víz- gáz- és szennyvízhálózat bővítése, a lakosság jobb ellátása, a magán és az állami kezdeményezések koordinálása, a lakosság-kiszolgáló egységek decentralizálása, a szociális kérdések megoldása" dolgokkal rukkolt elő. Másikuk "bővíteni kívánja a sportcsarnokot, lesiklópályák és teniszpályák építését szeretné megvalósítani. A fedett uszoda megépítésével az úszósportokat kívánja meghonosítani (...). A szociális gondok enyhítése mellett terve a templomépítkezések támogatása, az egészségügy hálózat bővítése."

A harmadik "elsőbbséget a gazdasági élet fellendítésének kíván biztosítani, ezzel anyagi alapot teremtve a szociális kérdések megoldásához, a közellátás biztosításához, a közrend és köztisztaság helyreállításához."

A cikkre egyetlen hozzászólás érkezett, a "Hűűű, na ez megfogott! Szóval lövésem sincs még tippelni se." komment arról árulkodott, hogy írója nem nagyon tudta, hogy mihez kezdjen a feladvánnyal. Nem baj, mert nehéz volt a feladvány.

A helyes megfejtés az 1992-es választásokról című cikkünkhöz kapcsolódik: néhai Petres Gyula, illetve Dr. Ferenczy Ferencz, illetve Dr. Kinda László ígérték ezeket 1992 februárjában. Arról, hogy mi valósult meg azóta ezekből vagy mi nem, olvasóink kifejthetik véleményüket hozzászólásban.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."