Itthon » Kék fény

Nehéz hetük volt a szívbetegeknek

Magas vérnyomás miatt hívták legtöbbször a mentőt, de közúti balesetekben is több mint tízen sérültek csak a múlt héten.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Anyja bántalmazta a 12 éves kislányt

A sürgősségi orvos értesítette a rendőrséget, hogy a...
kvad

Udvarhelyen került elő az Ausztriából ellopott ATV

A négykerekű terepjármű 2014-ben tűnt el.
etilotest

Célkeresztben az ittas sofőrök

Az egész megyében mértek és büntettek a hargitai...

magas vernyomas
A szívbetegeknek is nehéz hetük volt. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. május 14., 13:06
0 hozzászólás. 

A május 6. és 13. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhárom személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, négy szívinfarktus, illetve tizennyolc agyvérzés is volt. Ötvenketten magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és tizenkilenc szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt tíz embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt hetet.

A lázas esetek száma huszonhat volt, asztmás krízise öt embernek volt. Vasárnap estig nyolc közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen tizenegy személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait huszonkét pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve négy ittas emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt harmincan, rángógörcs miatt tízen kerültek kórházba. Hasmenéssel tizennégy, tápcsatornai vérzéssel egy személy, égési sérüléssel egy ember került mentőbe, történt egy klórmérgezés is.

Hét személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni, ebből három gyógyszerallergia volt. Harminchárom traumás, hét epilepsziás, illetve tizenkét kómás eset volt a héten. Összesen huszonegyen ájultak el a szóban forgó időszakban.

Továbbra is voltak a statisztikában kullancscsípéses esetek is, a múlt héten öt esetben hívták a mentősöket a leginkább a Lyme-kór és a vírusos agyhártyagyulladás terjesztőjeként ismert vérszívó eltávolítása miatt. A kullancsot otthon is eltávolíthatjuk, ide kattintva Dr. Nagy Leventétől tudhatod meg, hogyan. A kutyák három embert haraptak meg.

Két személy gyógyszerekkel kísérelt meg öngyilkosságot. Hat halott volt a jelzett időszakban a megyében, egy személyt újraélesztettek. Közterületről két alkalommal riasztották a Hargita Megyei Mentőszolgálatot a múlt héten.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."