Itthon » Kék fény

Sok esetben volt tehetetlen a mentő

Halálos közúti baleset is volt a megyében, és valószínűleg a hirtelen érkező nyár sem volt jó hatással ránk.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Átszaladt az úton, elütötték

Figyelmetlenül kelt át az Orbán Balázs utcán,...
Illusztráció

Feljelentette a másikat, de ő volt a bűnös

Vasárnap éjjel jelentette a rendőrségen, hogy...
felborultauto

Kisodródott az autó, meghalt a sofőr

Egy kiskorú is súlyosan megsérült az abásfalvi úton...

mento01
Mentő, illusztráció: doctorulzilei.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. április 16., 09:31
0 hozzászólás. 

Az április 9-15. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, öt szívinfarktus, illetve tizenhét agyvérzés is volt. Szokatlanul sokan, szám szerint hatvanan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és tizenhat szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt tíz embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt hetet.

A lázas esetek száma harminc volt. Vasárnap estig nyolc közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen kilenc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan, egy ember életét vesztette.

A mentőszolgálat munkatársait tizennégy pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizenkét ittas emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt negyvenötön, rángógörcs miatt hatan kerültek kórházba. Hasmenéssel tizenkét, tápcsatornai vérzéssel két személy, égési sérüléssel szintén két ember került mentőbe, egyikük a bögözi tűzesetben sérült meg, itt olvashatsz róla bővebben.

Két személyt allergiás tünetekkel, egy másikat gyógyszermérgezés miatt kellett kezelni. Huszonkét traumás, öt epilepsziás, három asztmás, illetve hét kómás eset volt a héten. Összesen harmincan ájultak el a szóban forgó időszakban. A héten tizenkilenc esetben érkezett úgy a helyszínre a mentő, hogy már nem tudott segíteni, a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársa szerint a hirtelen érkezett meleg miatt is lehet ilyen nagy ez a szám.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."