Itthon » Kék fény

Aknagránátot találtak a Papkertben

Szombaton reggel arról értesítették a helyi rendőrséget, hogy feltehetően második világháborús robbanóeszközre bukkantak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Elesett egy motoros

A fenyédi 26 éves M. Z. túl gyorsan vette be a kanyart,...
gazrobbanascsekefalva

Halálos gázrobbanás történt Csekefalván

Péntek délelőtt történt robbanás a földgázkútnál,...
Villamfulger03

Házakat öntött el a lezúduló víz, kidőlt egy fa

Tökig ért a víz a fiatfalvi udvaron, bokáig a házban,...

fotó: Az ISU Harghita Facebook oldala
fotó: Az ISU Harghita Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2018. április 15., 09:04
0 hozzászólás. 

Délelőtt 9 óra körül a Papkert gondnoka telefonon értesítette a helyi rendőrséget, hogy feltehetően második világháborús robbanóeszközt találtak az aljnövényzet tisztítása közben a Papkert hátsó részében, a lakóépületek szomszédságában.

A helyi rendőrség kiszállt a helyszínre, hogy a 2004/481-es törvény értelmében biztosítsa a helyszínt, illetve hívták az Olt Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét. A tűzszerészek mintegy másfél órán belül megérkeztek Csíkszeredából, és hatástalanították a körülbelül 30 cm hosszúságú, valószínűleg második világháborús robbanószerkezetet – tájékoztatta portálunkat László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője.

bomba5

Egy 82 milliméteres kaliberű aknagránátról van szó, amit elszállítottak és megsemmisítettek munkatársai, mondta Alina-Maria Ciobotariu, az Olt Sürgősségi Helyzetek (ISU Harghita) felügyelőségének szóvivője,

Idén ez az ötödik alkalom, hogy a Hargita megyei ISU munkatársainak második világháborús lövedékek miatt kellett kiszállniuk, és megsemmisíteniük azokat. Legutóbb Salamásról érkeztek ilyen hírek.

bomba6

Ha valaki robbanószerkezetnek látszó tárgyat talál, azonnal értesítse a 112 sürgősségi számot, és ne nyúljon hozzá, ne barkácsoljon belőle. Egy hónapja ugyanis tragédia történt, a falu kovácsa felrobbant, amikor Moldvában földművelésre alkalmas eszközzé próbáltak házilag átalakítani egy működőképes világháborús robbanószerkezetet.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."