Itthon » Kék fény

Rekordot döntöttek a lázasok

Tényleg hihetetlen, több mint száz lázas emberhez hívtak mentőt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
marihuana

Udvarhelyi drogdílert fogtak

Nagy mennyiségű marihuánát foglalt le nála a...
Az unitárius temető előtt történt az eset fotó: P. E. É.

Tragédia: kizuhant egy férfi az ablakon

Az idős személy a Tábor negyedi tömbház harmadik...
Illusztráció fotó: Egyed Ufó Zoltán

Elrabolták. Megverték. Kirabolták.

Egy udvarhelyi szórakozóhelyről vitték el ittas...

Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. március 19., 13:20
0 hozzászólás. 

A március 12-18. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonkilenc személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és három szívinfarktus, illetve tizenhét agyvérzés is volt. Negyvennégyen magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de húsz szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt négy embert kellett kórházba vinni.

A lázas esetek száma százöt volt, ennyit talán soha nem vittek be a mentősök egy hét alatt. Vasárnapig három közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen három személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait huszonöt pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tíz ittas emberhez riasztották. Nehéz légzés miatt ötvenen, rángógörcs miatt hatan kerültek kórházba. Gyomorvérzéssel tizenháromhárom személy, égési sérüléssel pedig egy ember került mentőbe.

Egy személy gyógyszermérgezéssel akart öngyilkos lenni, egy hipotermiás esethez és két szén-monoxid mérgezéshez kellett mentőt hívni.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."