Itthon » Kék fény

Halálos baleset, öngyilkosság és medvetámadás is volt

Három öngyilkossági kísérletnél mentettek életet a mentősök, de egy önakasztásnál haláleset történt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csiksomlymentos

Sokan lettek rosszul Csíksomlyón

Baleset is rengeteg volt, köztük halálos is.
Illusztráció

Serpenyővel verte fejbe a férjét

Családon belüli erőszak miatt vizsgálódnak egy parajdi...
Lejt is volt benne, nem csak euró  | A kép illusztráció

1450 eurót lopott a visszaeső tolvaj, elkapták

Körülbelül két hónapja tulajdonított el egy...

mentoauto-0324-02
Sokan kerültek mentőautóba
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. február 12., 10:24
0 hozzászólás. 

A február 5-11. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és két szívinfarktus, illetve tizennyolc agyvérzés is volt. Ötvenheten magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és tizenkét szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma hetven volt, testi sértés miatt három ember került kórházba. Vasárnapig négy közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen három személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan, egy pedig életét vesztette.

A mentőszolgálat munkatársait huszonhat pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve hét ittas emberhez riasztották. Nehéz légzés miatt ötvenöten, rángógörcs miatt tizennégyen kerültek kórházba. Gyomorvérzéssel négy személy, allergiás tünetekkel pedig két ember került mentőbe.

Három személy gyógyszertúladagolással kísérelt meg öngyilkosságot, mindhármukat megmentették, de egy gyergyószentmiklósi esetnél már nem tudtak segíteni, az illető önakasztással végzett magával. Volt egy medvetámadás is Székelyszenterzsébeten, illetve egy embert égési sérüléssel kellett kórházba vinni.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

 

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."