Itthon » Kék fény

Agyvérzések és infarktusok hete volt

Tarolnak a szív-érrendszeri betegségek és a láz. Baleset is volt bőven a múlt héten.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
traktorbaleset

Halálos baleset Décsfalván

Ráborult a traktor az idős férfira.
Illusztráció

Anyja bántalmazta a 12 éves kislányt

A sürgősségi orvos értesítette a rendőrséget, hogy a...
kvad

Udvarhelyen került elő az Ausztriából ellopott ATV

A négykerekű terepjármű 2014-ben tűnt el.

Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. február 05., 13:16
0 hozzászólás. 

A január 29. és február 4. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonnégy személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és kilenc szívinfarktus, illetve tizenhárom agyvérzés is volt. Ötvennyolcan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de tizenhárom szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma harminckilenc volt, testi sértés miatt pedig öt ember került kórházba. Vasárnapig négy közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen öt személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait tizenöt pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve hét ittas emberhez riasztották. Nehéz légzés miatt huszonöten, rángógörcs miatt négyen kerültek kórházba. Gyomorvérzéssel három személy, allergiás tünetekkel szintén három ember került mentőbe.

Két személy önakasztással kísérelt meg öngyilkosságot, csak egyiküket tudták megmenteni.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."