Itthon » Kék fény

Újabb két öregasszonyt vertek át telefonon a “közlekedési rendőrök”

Egy parajdi és egy szentmártoni idős nő a két károsult, a tettesek egyelőre nincsenek meg. Egyik nőt több mint 300 euróval, a másikat ismeretlen összeggel verték át.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Zetelakán vezetett ittasan

Hétfőn ellenőrizték a rendőrök azt a...
Illusztráció fotó: pressalert.ro

9 személyt tartóztattak le adócsalás miatt

Kiterjedt gazdasági bűnhálózatot leplezett le a megyei...
rendorkocsi-5

Halálos baleset, lopás, ittas vezetés

Az általa okozott balesetet sértetlenül megúszta, ami...

rendorkocsi-10
Hazudtak, nem voltak rendőrök. Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. szeptember 12., 11:46
0 hozzászólás. 

Hétfőn este 9 órakor a 87 éves I. V. arról tájékoztatta a parajdi rendőröket, hogy egy ismeretlen összesen 1.837 lejjel károsította meg. A kivizsgálás során kiderült, hogy az idős asszonyt egy ismeretlen férfi többször is felhívta telefonon és közlekedési rendőrként mutatkozott be, azt mondta, hogy az idős asszony lánya autóbalesetet okozott. Ahhoz, hogy a lánya „elkerülje a börtönt", az öregasszonyt arra kérte, hogy értékjegyeket vásároljon és azok kódját diktálja le neki.

Az idős hölgy követte az „útmutatásokat" és több mint 300 euró értékben vásárolt, a neki okozott kár így 1.837 lej lett. Ugyanaznap a rendőrségnek arról is tudomása lett, hogy egy homoródszentmártoni, 80 éves nőt ugyanezzel a módszerrel vertek át – a tettes egyelőre egyik esetben sincsen meg.

Az autóbalesetes, telefonos csalás az utóbbi években nagyon elterjedt az országban, sajnos nagyon sok esetben be is dőlnek az ilyeneknek egyesek. Az semmilyen körülmények között nem történhet meg, hogy egy közlekedési rendőr telefonon pénzátutalásra kérjen bárkit is.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."