Itthon » Kék fény

Tűz ütött ki a Madarasi Hargitán

Mintegy három hektáron gyulladt ki a bozót a Madarasi Hargita hegycsúcs közelében, szerencsére sikerült megfékezni a lángokat.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Elesett egy motoros

A fenyédi 26 éves M. Z. túl gyorsan vette be a kanyart,...
gazrobbanascsekefalva

Halálos gázrobbanás történt Csekefalván

Péntek délelőtt történt robbanás a földgázkútnál,...
Villamfulger03

Házakat öntött el a lezúduló víz, kidőlt egy fa

Tökig ért a víz a fiatfalvi udvaron, bokáig a házban,...

Erdotuz-Kapolnas-uh
Fotó: archív/ Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2017. augusztus 04., 18:23
0 hozzászólás. 

Egy nehezen megközelíthető hegyoldalon a kivágott fák tuskói és a fiatal csemeték gyulladtak meg, és a tűz egy erdős hegyoldalt is veszélyeztetett. A tűzoltóautók nem tudták megközelíteni a lángokban álló hegyoldalt, ezért a kora délutáni órákban a tűzoltók lapátokkal, seprűkkel próbálták megfékezni a lángok terjedését.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, 14 óra után kapták a riasztást, a Csíkszerdából kivezényelt hivatásos tűzoltóknak a madarasi, madéfalvi és csíkrákosi önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget az oltásban. A délutáni órákban együttes erővel sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen az erdőre, és folyamatban van a tűzfészkek teljes felszámolása.

A szóvivő elmondta: a kigyulladt terület a csíkrákosi közbirtokosság tulajdonában van. Hozzátette: a tűzoltók nem jelentették, hogy a lángok a Madarasi Hargita üdülő- és síközpont panzióit, menedékházait is veszélyeztetnék.

Hargita megyében péntekre és szombatra másodfokú, narancs jelzésű hőségriasztást bocsátott ki a román meteorológiai szolgálat. A száraz hőség fokozza az erdőtüzek veszélyét.


címkék: tűz hargita madarasi

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."