Itthon » Kék fény

Csipkelődnek a kullancsok

Kullancscsípés, közúti baleset és öngyilkosság is van a mentősök múlt heti statisztikájában. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Serpenyővel verte fejbe a férjét

Családon belüli erőszak miatt vizsgálódnak egy parajdi...
Lejt is volt benne, nem csak euró  | A kép illusztráció

1450 eurót lopott a visszaeső tolvaj, elkapták

Körülbelül két hónapja tulajdonított el egy...
fotó: Zsigmond Csaba/Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

Nem adott elsőbbséget a farkaslaki autóvezető

Látványos baleset történt kedden Farkaslakán, a...

kullancs
Kullancscsípés, illusztráció: házipatika.com
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. június 19., 11:40
0 hozzászólás. 

A június 12. és 18. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint tizennyolc személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és hét szívinfarktus, illetve tizenhárom agyvérzés is volt. Ötvennyolcan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és tizenkét szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma harminchét volt, testi sértés miatt pedig két ember került kórházba. Vasárnap reggelig kilenc közúti baleset történt a megyében, ezekben tíz személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait huszonnégy pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizenhét ittas emberhez és nyolc allergiás esethez is riasztották, ebből három darázs és három kullancscsípés volt.

Nehéz légzés következtében harmincnégyen, rángógörcs miatt tizenegyen kerültek kórházba, felső tápcsatornai vérzés miatt négy embert vittek be. Negyvenhárom traumás esetük volt a mentősöknek, tizenkét ájultat, két epilepsziást, és két asztmást is kórházba vittek. Hat ember töréssel, míg három égési sérülésekkel fordult hozzájuk.

Volt nyolc kómás eset, illetve egy kutyaharapáshoz hívtak mentőt. Négy öngyilkossági kísérlet történt, három személy önakasztással vetett véget életének, míg egy másik csuklóján vágta fel az ereket, őt sikerült megmenteniük a mentősöknek.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

 

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és a 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."