Itthon » Kék fény

Kilencen sérültek meg autóbalesetekben

Hat közúti baleset történt, de öngyilkosság is volt a héten.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
traktorbaleset2

Agyonnyomta a traktor kereke

A kerék alá szorult egy negyven éves munkás, aki a...
elkobzottfenyok

Huszonnégy fenyőt már elkoboztak

Több mint egy hét van még karácsonyig, de két tucat...
ittasvezetesillusztracio

Ittas vezetésért felelnek az ügyészségen

Egy újszékelyinek jogosítványa sem volt, az udvarhelyi...

mento
mento
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 24., 10:26
0 hozzászólás. 

Az április 16. és 23. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és hét szívinfarktus, illetve huszonegy agyvérzés is volt. Negyvenketten magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de huszonegy szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. A lázas esetek száma negyvenhét volt, testi sértés miatt pedig tíz ember került kórházba. Vasárnap reggelig összesen hat közúti baleset történt a megyében, ebben kilenc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait huszonnégy pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizenhat ittas emberhez és egy kómás esethez is riasztották. Égési sérülés miatt hárman, allergiás tünetek miatt hatan kerültek mentőbe.

Nehéz légzés miatt huszonkilenc személyt, rángógörcs miatt hatot, továbbá gyomorvérzés és hasmenés miatt is  szállítottak kórházba betegeket. Történt egy öngyilkosság Székelyudvarhelyen, és egy önakasztást végző személyt újraélesztettek a mentősök.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."