Itthon » Kék fény

Visszatért a tél – óvatosan, autóvezetők!

Csíkban rendes tél lett, a Kalonda havas, Udvarhely vizes. Közlekedj okosan.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csiksomlymentos

Sokan lettek rosszul Csíksomlyón

Baleset is rengeteg volt, köztük halálos is.
Illusztráció

Serpenyővel verte fejbe a férjét

Családon belüli erőszak miatt vizsgálódnak egy parajdi...
Lejt is volt benne, nem csak euró  | A kép illusztráció

1450 eurót lopott a visszaeső tolvaj, elkapták

Körülbelül két hónapja tulajdonított el egy...

Kalonda2017aprilis20
Kalonda, csütörtökön reggel. Fotó: Facebook / Udvarhelyszéki Közlekedési INFO
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 20., 09:14
0 hozzászólás. 

Hargita megye egész területén, a településeken kívül gyakorlatilag télies útviszonyok között lehet közlekedni – ha szerdán még csak erős szél és eső volt, csütörtök éjszakára, illetve hajnalra megérkezett a havazás is.

Csíkszeredában többcentis hó hullott és állt meg, a megye magasabban fekvő települései is télies képet mutatnak, hóval, csúszós, vizes utakkal. Előkerültek a hókotrók is a megyeszékhelyen.

A forgalom a megye területén több helyen is akadozott-akadozik: nehézkesen lehet haladni a Kalonda-tetőn, a Libánon, illetve a Szentegyháza-Csíkszereda szakaszon, a Gyilkos-tó közelében, a 12C úton kidőlt fa miatt nem lehetett közlekedni csütörtökön délelőtt.

Az is nehezíti a dolgot, hogy a gépkocsivezetők többsége az elmúlt hetekben már nyári gumira váltott. A hófúvás folyamatos a megye nagy részén. 14 sószóró, illetve hókotró dolgozik az utakon a Katasztrófavédelmi Felügyelőség közlése szerint.

Fennakadás volt a vasúti közlekedésben is, Csíkszentsimon és Tusnád között fa dőlt a sínre, emiatt a szakaszon közlekedő járatok a közeli állomásokon (Málnásfürdő, Sepsibükszád, Újtusnád) vesztegeltek.

Székelyudvarhelyen a hajnali, illetve reggeli órákban volt eső, illetve havaseső, de a hó nem állt meg a város területén, a közlekedésben nincsenek fennakadások.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."