Itthon » Kék fény

Visszatért a tél – óvatosan, autóvezetők!

Csíkban rendes tél lett, a Kalonda havas, Udvarhely vizes. Közlekedj okosan.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kamionzetevaralja

Felborult egy ukrán kamion Zetelaka mellett

Ukrán szénszállító borult az árokba, vezetője...
baleset3

Három autó ütközött össze Bethlenfalván

Koccantak a kocsik, szerencsére nem történt nagyobb...
rendorkocsiejszaka

Átjárón gázolta el a gyalogost

Csütörtökre virradóra egy Bethlen Gábor utcai...

Kalonda2017aprilis20
Kalonda, csütörtökön reggel. Fotó: Facebook / Udvarhelyszéki Közlekedési INFO
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 20., 09:14
0 hozzászólás. 

Hargita megye egész területén, a településeken kívül gyakorlatilag télies útviszonyok között lehet közlekedni – ha szerdán még csak erős szél és eső volt, csütörtök éjszakára, illetve hajnalra megérkezett a havazás is.

Csíkszeredában többcentis hó hullott és állt meg, a megye magasabban fekvő települései is télies képet mutatnak, hóval, csúszós, vizes utakkal. Előkerültek a hókotrók is a megyeszékhelyen.

A forgalom a megye területén több helyen is akadozott-akadozik: nehézkesen lehet haladni a Kalonda-tetőn, a Libánon, illetve a Szentegyháza-Csíkszereda szakaszon, a Gyilkos-tó közelében, a 12C úton kidőlt fa miatt nem lehetett közlekedni csütörtökön délelőtt.

Az is nehezíti a dolgot, hogy a gépkocsivezetők többsége az elmúlt hetekben már nyári gumira váltott. A hófúvás folyamatos a megye nagy részén. 14 sószóró, illetve hókotró dolgozik az utakon a Katasztrófavédelmi Felügyelőség közlése szerint.

Fennakadás volt a vasúti közlekedésben is, Csíkszentsimon és Tusnád között fa dőlt a sínre, emiatt a szakaszon közlekedő járatok a közeli állomásokon (Málnásfürdő, Sepsibükszád, Újtusnád) vesztegeltek.

Székelyudvarhelyen a hajnali, illetve reggeli órákban volt eső, illetve havaseső, de a hó nem állt meg a város területén, a közlekedésben nincsenek fennakadások.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."