Itthon » Kék fény

Sokan kapkodtak levegőért

Tavaszi friss, de poros levegő szedi áldozatatit. Egy hét alatt 39-en kerültek kórházba miatta.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Szívás. A fotó csak illusztráció

Csempészcigit találtak Homoródszentmártonban

Oklándon és Homoródszentmártonban razziázott szerdán...
Illusztráció

Hat botrányhőst vettek őrizetbe

Hat személyt vett őrizetbe hétfőn a rendőrség...
Illusztráció

Se nem fújt, se vért nem adott

Kedden este rutinellenőrzés céljából állították...

A fotó illusztráció
A fotó illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 03., 09:06
0 hozzászólás. 

A március 27. és április 2. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint harminchárom személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és két szívinfarktus, illetve húsz agyvérzés is volt. Negyvenketten magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de tíz szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma harminc volt, testi sértés miatt pedig két ember került kórházba. Vasárnap reggelig két közúti baleset történt a megyében, melynek során két személy sérült meg könnyebben.

A mentőszolgálat munkatársait tizenöt pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve kilenc ittas emberhez és három kómás esethez is riasztották.

Nehéz légzés miatt harminckilencen, rángógörcs miatt ketten kerültek kórházba, de volt három gyomorvérzés is, hasmenés miatt pedig négy embert vittek kórházba. Egy öngyilkossági kísérlet történt, egy személy gyógyszer-túladagolással akart öngyilkos lenni, de megmentették a mentősök. Egy mérgezés, valamint egy kutyaharapás is történt.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."