Itthon » Kék fény

A héten is volt tragédia, öngyilkosság történt Korondon

Balesetek a héten is voltak, az utakon nyolcan sérültek meg.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Illusztráció

Adócsalás és talajszennyezés miatt tartottak házkutatást

Udvarhelyi érintettje is volt annak a három megyére...
Illusztráció

Zetelakán vezetett ittasan

Hétfőn ellenőrizték a rendőrök azt a...
Illusztráció fotó: pressalert.ro

9 személyt tartóztattak le adócsalás miatt

Kiterjedt gazdasági bűnhálózatot leplezett le a megyei...

onakasztas
Ez a hét sem telt el öngyilkosság nélkül
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 27., 13:38
0 hozzászólás. 

A február 20. és 26. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint harminckét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és négy szívinfarktus, illetve huszonegy agyvérzés is volt. Hatvanan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de húsz szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. A lázas esetek száma ötvenkettő volt, testi sértés miatt pedig nyolc ember került kórházba. Vasárnap reggelig összesen öt közúti baleset történt a megyében, ezekben nyolc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait huszonnyolc pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizenkét ittas emberhez és két asztmás rohamhoz is riasztották.

Nehéz légzés miatt harminchatan, rángógörcs miatt négyen kerültek kórházba, de volt öt gyomorvérzés is. Hasmenés miatt nyolc embert vittek kórházba, egy embert kutya harapott meg, szintén egyet gyógyszerallergiával vitt a mentő a sürgősségire. Egy korondi férfii önakasztással végzett magával, őt nem tudták megmenteni.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."