Itthon » Kék fény

Tragédiák árnyékolták be a hétvégét

Két halálos közlekedési baleset volt a héten, egy 37 éves férfi önkezével vetett véget életének Ülkében.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Illusztráció

Adócsalás és talajszennyezés miatt tartottak házkutatást

Udvarhelyi érintettje is volt annak a három megyére...
Illusztráció

Zetelakán vezetett ittasan

Hétfőn ellenőrizték a rendőrök azt a...
Illusztráció fotó: pressalert.ro

9 személyt tartóztattak le adócsalás miatt

Kiterjedt gazdasági bűnhálózatot leplezett le a megyei...

balesetKapolnas
Az egyik tragédia Szentegyháza és Kápolnás között történt. Fotó: facebook.com / ISU Harghita
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 20., 12:56
0 hozzászólás. 

A február 13. és 19. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint tizenkilenc személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és nyolc szívinfarktus, illetve huszonhárom agyvérzés is volt. Ötvenöten magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de tíz szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. A lázas esetek száma hatvannégy volt, testi sértés miatt pedig három ember került kórházba.

Vasárnap reggelig összesen öt közúti baleset történt a megyében, ezekben hét személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan. Vasárnap két tragédia is történt az utakon, Kápolnás mellett egy gyimesközéploki fiatalember halt meg, délután pedig Csíkcsicsóban egy elgázolt gyalogos életét már nem lehetett megmenteni.

A mentőszolgálat munkatársait tizenhárom pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve hét ittas emberhez és három asztmás rohamhoz is riasztották.

Nehéz légzés miatt harmincegyen, rángógörcs miatt hatan kerültek kórházba, de volt tizennyolc gyomorvérzés is. Hasmenés miatt szintén sok, tizennyolc embert vittek kórházba. Történt egy égési sérülés is, Csíkjenőfalván egy lakástűznél hárman szén-monoxid mérgezést szenvedtek. Kedden este egy 37 öves ülkei férfi akasztással végzett magával, őt nem tudták már megmenteni.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."