Itthon » Kék fény

Házi őrizetbe kerültek Puiék

Csütörtök délután ifjabb Pui Béla nézett ki egy autó ablakán Székelyudvarhelyen. Nem szellemet láttunk, házi őrizetben van apa és fia.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Anyja bántalmazta a 12 éves kislányt

A sürgősségi orvos értesítette a rendőrséget, hogy a...
kvad

Udvarhelyen került elő az Ausztriából ellopott ATV

A négykerekű terepjármű 2014-ben tűnt el.
etilotest

Célkeresztben az ittas sofőrök

Az egész megyében mértek és büntettek a hargitai...

fotó: Kakasy Botond/archív
fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. február 17., 17:25
1 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi bíróság február 13-án jóváhagyta ifj. és id. Pui Béla arra vonatkozó kérését, hogy előzetes letartóztatásukat házi őrizetre változtassák.

Az ítélet érvénybe lépésétől kezdődően 30 napig házi őrizetben fognak tartózkodni, ami azt jelenti, hogy nem hagyhatják el Sziget utcai lakásukat a székelyudvarhelyi bíróság engedélye nélkül, viszont meg kell jelenniük az ügyüket vizsgáló hatósági szervek előtt valahányszor ezek elrendelik.

Csak egy tanúval beszélhetnek

A bíróság azt is elrendelte, hogy nem kommunikálhatnak a sértett fél Pethő Attilával és családjával, sem pedig az ügy tanúival, Bindea Tiborral, Nagy Istvánnal, Laczkó Péterrel, Simén Hubával, Pashovsky Teréziával, Puji Marius-szal, Fórika Zoltánnal, Székely Győzővel, Márton Andrei-jel és Szabó Lászlóval, kivéve Szilveszter Szidóniát. Amennyiben megszegik az ítéletben foglaltakat, a házi őrizetet ismét előzetes letartóztatásra változtathatják.

A székelyudvarhelyi ügyészség megfellebbezte a bíróság ítéletét, az igazságszolgáltatási portál szerint február 16-án tárgyalta a Hargita megyei törvényszék a fellebbezést, és a bíróságnak adott igazat.

Rájuk is érvényes az ártatlanság vélelme

Létezik az ártatlanság vélelme, vagyis senki sem tekinthető bűnösnek, míg el nem ítélik. Jelen esetben a vádlottak előzetes letartóztatásban töltött ideje nem arányos a vádban megfogalmazott bűncselekményekért kiróható büntetéssel. Azaz nem lehet hosszabb a fogságban eltöltött vizsgálati időszak, mint maga a kiszabható büntetés. A gyakorlatban könnyebb lesz a tárgyalások ügykezelése, mert a vádlottakat nem kell majd a csíkszeredai fogdából minden alkalommal Udvarhelyre vinni – indokolta a bíróság szóvivője, miért adtak most helyt Puiék kérésének.

A bírósági szóvivő elmondta, jelenleg a vádvizsgálati időszak zajlik, a vádlottak kézhez kapták a vádiratot és attól kezdve 20 napon belül fellebbezhetnek ellene. Mivel épp utazás közben hívtuk, azt nem tudta megmondani, mikor jár le ez a húsz nap.

Ifjabb és idősebb Pui Béla 2016. november 21-én délben Székelyudvarhely központjában megfenyegették Pethő Attila vállalkozót. Másnap őrizetbe vették őket, majd egy héttel később előzetes letartóztatásba kerültek. Azóta többször kértek enyhítést, de mindannyiszor visszautasították őket.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2017-02-17 21:37:49
Szerintem, tüntessék ki őket Székelyudvarhely díszpolgára címmel, halálig tartó havi 10 ezer lejes nyugdíjjal.
Hiszen ekkora bicepsze meg egyetlen udvarhelyinek sem volt

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."