Itthon » Kék fény

Hárman akartak öngyilkosok lenni, kettőt megmentettek

Közlekedési baleset is nagyon sok volt a héten, tizenegyen sérültek meg az utakon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
rendorseg2

Bilincs kattant a zetelaki rablók csuklóján

Rablás történt Zetelakán, szombaton este két helybeli...
gaborrobertvasarhelyigaborperufo

Már a vásárhelyi börtönben van Gábor Róbert

Hétfőn Maros megyében elfogták a több mint fél éve...
mentoauto

Három autóbalesetben hárman sérültek meg

Egy öngyilkossági kísérlet is volt, de szerencsére nem...

ongyilkossagikiserlet1
Egy embert nem sikerült megmenteni az öngyilkosságtól. Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 13., 10:14
0 hozzászólás. 

A február 6. és 12. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonkét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és hét szívinfarktus, illetve huszonegy agyvérzés is volt. Ötvenketten magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de tizenhat szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. A lázas esetek száma ötvenhat volt, testi sértés miatt pedig hat ember került kórházba. Összesen nyolc közúti baleset történt a megyében, ezekben tizenegy személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait tizenhárom pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve hét ittas emberhez és öt asztmás rohamhoz is riasztották.

Nehéz légzés miatt nagyon sokan kerültek kórházba, számszerint hetvenegyen, rángógörcs miatt pedig nyolcan. Volt kilenc gyomorvérzés és hasmenés miatt húsz embert vittek kórházba. Történt két égési sérülés is. Egy ember önakasztással végzett magával, őt nem tudták már megmenteni, de egy ereit felvágó-, és egy gyógszertúladagolással próbálkozó személyt megmentettek.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."