Itthon » Kék fény

Savval üzentek vissza Puiék?

Kipipálhat egy bűnügyi dossziét a székelyudvarhelyi rendőrség. Régeni öntötte a maró anyagot az autókra a két P. B. biztatására.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Pénzt és telefont lopott a legényke

Kedden délután tört be egy siménfalvi házba, ahonnan...
Illusztráció

Eltűnt egy szentegyházi férfi

Eltűntnek nyilvánított kedden egy 39 éves szentegyházi...
Illusztráció

Részegen vezetett Felsőboldogfalván

A rendőrség közlekedési osztályának munkatársai is...

Egy évvel korábban Puiék autóját rongálták meg fotó: archív/Kakasy Botond
Egy évvel korábban Puiék autóját rongálták meg fotó: archív/Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. január 26., 18:44
0 hozzászólás. 

Bosszút indíthatott a két P. B., amiért egy évvel korábban, májusban az ő autójukat maratták szét? Egyelőre nem tudni. Amit tudunk, hogy január 25-én oldotta meg a székelyudvarhelyi rendőrség kriminalisztikai irodája azt az ügyet, amelyet rongálásért indítottak tavaly júliusban.

2016. július 8-án értesítette két székelyudvarhelyi személy a rendőrséget, hogy ismeretlen tettesek maró anyagot öntöttek autójukra, és megrongálták azokat.

A rendőrség megvizsgálta a tett helyszíneit, és több szálon indította el a nyomozást az elkövetők felderítése érdekében.

Régenig vezettek a szálak

A nyomozati anyagra hivatkozva kért és kapott házkutatási engedélyt a gyanúsítottaknál, így jutottak el idén január 25-én a 31 éves G. A. és a 38 éves F. C. O. szászrégeni otthonába, ahol terhelő bizonyítékokat találtak – ismerteti közleményben a Hargita megyei rendőrség.

Az eddigi nyomozás során kiderült, hogy a 48 éves P. B. és a 21 éves P. B. felbújtására 2016. július 8-án 22 és 24 óra között a 33 éves szászrégeni M. O. D. a fent említett G. A. és F. C. O. segítségével és útbaigazításával maró anyagot öntött a Szentimre és az 1918. december 1. utcákban parkoló autókra, megrongálva azoknak karosszériáját. Az egyik autó tulajdonosa P. A. volt. 

A dossziét bemutatták az ügyésznek, aki bűnvádi eljárás indítását rendelte el a már letartóztatásban levő két P. B. ellen rongálásra való felbújtás vádjával, G. A. és F. C. O. ellen rongálásban való bűnrészesség, míg M. O. D. ellen rongálás miatt.

Ennyit ér a savuk?

Másfél éve, 2015 májusában épp a Pui család került a figyelem középpontjába azáltal, hogy ismeretlen tettesek kiszúrták a kerekeit, majd savval öntötték le fehér autójukat. Akkor Versit és Vizest okolták és azt mondták, feljelentést tesznek az ügyben, "nem piszkoljuk be a kezeinket", jogi úton oldják meg a dolgot. Ifjabb és idősebb P. B. jelenleg előzetes letartóztatásban vannak december eleje óta.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."