Itthon » Kék fény

Savval üzentek vissza Puiék?

Kipipálhat egy bűnügyi dossziét a székelyudvarhelyi rendőrség. Régeni öntötte a maró anyagot az autókra a két P. B. biztatására.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
rendorkocsi-6

Engedély nélkül vezette a bejegyzetlen autót

Korondon állították meg a parajdi autóvezetőt. Nem...
ittasanvezetnek

Ittasan vezetett egy oklándi férfi

Karácsonyfalván állították meg az autóvezetőt, aki...
rendorkocsiejszaka

Tettlegességig fajult egy konfliktus Homoródalmáson

Egy péntek esti konfliktus után egyelőre megnyugodtak a...

Egy évvel korábban Puiék autóját rongálták meg fotó: archív/Kakasy Botond
Egy évvel korábban Puiék autóját rongálták meg fotó: archív/Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. január 26., 18:44
0 hozzászólás. 

Bosszút indíthatott a két P. B., amiért egy évvel korábban, májusban az ő autójukat maratták szét? Egyelőre nem tudni. Amit tudunk, hogy január 25-én oldotta meg a székelyudvarhelyi rendőrség kriminalisztikai irodája azt az ügyet, amelyet rongálásért indítottak tavaly júliusban.

2016. július 8-án értesítette két székelyudvarhelyi személy a rendőrséget, hogy ismeretlen tettesek maró anyagot öntöttek autójukra, és megrongálták azokat.

A rendőrség megvizsgálta a tett helyszíneit, és több szálon indította el a nyomozást az elkövetők felderítése érdekében.

Régenig vezettek a szálak

A nyomozati anyagra hivatkozva kért és kapott házkutatási engedélyt a gyanúsítottaknál, így jutottak el idén január 25-én a 31 éves G. A. és a 38 éves F. C. O. szászrégeni otthonába, ahol terhelő bizonyítékokat találtak – ismerteti közleményben a Hargita megyei rendőrség.

Az eddigi nyomozás során kiderült, hogy a 48 éves P. B. és a 21 éves P. B. felbújtására 2016. július 8-án 22 és 24 óra között a 33 éves szászrégeni M. O. D. a fent említett G. A. és F. C. O. segítségével és útbaigazításával maró anyagot öntött a Szentimre és az 1918. december 1. utcákban parkoló autókra, megrongálva azoknak karosszériáját. Az egyik autó tulajdonosa P. A. volt. 

A dossziét bemutatták az ügyésznek, aki bűnvádi eljárás indítását rendelte el a már letartóztatásban levő két P. B. ellen rongálásra való felbújtás vádjával, G. A. és F. C. O. ellen rongálásban való bűnrészesség, míg M. O. D. ellen rongálás miatt.

Ennyit ér a savuk?

Másfél éve, 2015 májusában épp a Pui család került a figyelem középpontjába azáltal, hogy ismeretlen tettesek kiszúrták a kerekeit, majd savval öntötték le fehér autójukat. Akkor Versit és Vizest okolták és azt mondták, feljelentést tesznek az ügyben, "nem piszkoljuk be a kezeinket", jogi úton oldják meg a dolgot. Ifjabb és idősebb P. B. jelenleg előzetes letartóztatásban vannak december eleje óta.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."