Itthon » Kék fény

Gyilkost és erőszakolót fogtak Almáson

Országosan és nemzetközileg körözött személyeket tartóztattak le. Nem tudni, hogy volt-e közük az egy héttel ezelőtti gyilkossághoz.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Betonoszlopnak ütközött egy zetelaki

Megsérült az az autóvezető, aki elvesztette az uralmat...
patkanymereg

Patkányméreggel próbált véget vetni életének

Nem tudjuk, hogy a focivébéhez van-e köze, de sok volt...
Illusztráció

Cigicsempészt fogtak el

Zárjegy nélküli dohányáruval furikázott egy nő...

Benchea Cipriant és Gondos Adriant évek óta körözi a rendőrség fotó: politiaromana.ro
Benchea Cipriant és Gondos Adriant évek óta körözi a rendőrség fotó: politiaromana.ro
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. január 05., 15:02
0 hozzászólás. 

Két, évek óta körözött és elítélt személyt tartóztattak le szerdán Homoródalmáson a Hargita megyei rendőrfelügyelőség bűnüldöző szakosztályának alkalmazottai – áll a Hargita megyei rendőrség közleményében. A 25 éves B. C. és a 36 éves G. A. a Bákó megyei Klézséből jöttek Almásra.

B. C.-t 2010. november 17-ike óta körözik országosan, és 2011. szeptember 30. óta nemzetközi szinten, miután hat év börtönre ítélték nemi erőszak elkövetése miatt. G. A.-t 2009 óta keresi a rendőrség országosan és nemzetközi szinten, őt 12 évre ítélték akkor minősített emberölés miatt.

Megkérdeztük a Hargita megyei rendőrség szóvivőjét, Gheorghe Filipet arról hogy van-e összefüggés az egy hete elkövetett gyilkosság és a két elítélt személy között. Azt válaszolta, hogy egyelőre nincsenek erre bizonyítékok, zajlik a kivizsgálás. A két elkövetőt a csíkszeredai fogdába vitték, ahonnan a helyi börtönbe kerülhetnek.

Pásztorok, polgárőrök

Tikosi László, Homoródalmás polgármestere elmondta, hogy két pásztorról van szó, akit helybéli gazdák fogadtak meg szolgálatra. Nem álltak kapcsolatban a helyi lakossággal. Elborzasztó, hogy ezek az emberek ennyi évig éltek a közelükben, és a helyi rendőrség egyszer sem igazoltatta le őket, a megyei rendőrségnek kell megtennie – mondta a polgármester. Jelezni fogják, mint ahogy már tették eddig is, a Hargita megyei rendőrségen az elégedetlenségüket a helyi rendőrség munkájával kapcsolatban.

– Tegnap kiosztottuk a polgárőrségnek az egyenruhákat, 45 személy bevonásával őrjáratot indítunk a faluban. Beosztást készítettünk, egyszerre négy személy, az önkormányzat által eddig is felbérelt biztonsági cég két alkalmazottja, és két polgárőr fogja járni éjszakánként a falut – mondta Tikosi László.

Nem állt a családjuk kapcsolatban ezzel a két személlyel, ő csak egyiküket ismerte látásból – nyilatkozta Pál Szilárd, az egy héttel ezelőtti gyilkosság áldozatának unokája. Ciprian volt a keresztneve annak, akit ismert, körülbelül három éve dolgozott pásztorként egy Almás melletti tanyán, csak ritkán járt be a faluba, ennyit tudott róla.

Végül a rendőrség honlapján találtuk meg a körözött személyek között, hogy kikről van szó: Benchea Ciprian és Gondos Adrian volt a két elítélt.

Ha gyanús, jelentsd fel!

Gheorghe Filip arra biztatja a lakosságot, hogyha idegen, gyanúsnak vélt személyek jelennek meg a környezetükben, jelentsék a rendőrségen, és ha napszámost vesznek fel, ellenőrizzék annak a személyi adatait. Napszámos felvételénél egyébként a törvény erre kötelezi is az alkalmazót.

Ha bűncselekményt észlelnek, jelentsék a legközelebbi rendőrségen, és ha elégedetlenek, vagy nem bíznak az ottani alkalmazottakban, megtehetik a feljelentést azoknak a feletteseinél is, például a székelyudvarhelyi, a csíkszeredai rendőrségen, vagy közvetlenül az ügyészségen.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."